İŞTE MİLLETE ÖMÜR BOYU BİR YÜK DAHA!
İktidar, TBMM'ye 95 maddelik yeni bir torba kanun teklifi verdi. İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili yasalarda değişiklikler öngören teklife, “Bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti” maddesi de eklendi.

Teklifin 47'nci maddesine göre; Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek.


Bu isimler, hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dahil 5 yıldızlı sağlık harcamaları karşılanacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) bile yıllarca prim ödedikleri halde bir işte çalışmadıkları sürece sağlık hizmeti alamazken yeni kanunla; 9 hastanesi bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ailesinin de tüm sağlık harcamalarının hayatları boyunca Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak olması dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.