AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı belli: Mustafa Tutuk

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden başarıyla çıkıp iktidarını koruyan AK Parti’nin 2024 yerel seçimlerinde öncelikli hedefi kaybettiği büyükşehirleri geri almak.

AK Parti’nin Yalova’daki öncelikli hedefi ise daha önce iki seçimdir kaybettiği Yalova Belediyesi’ni bu kez kazanmak…

AK Parti Yalova’da bütün ilçe ve beldelerde iddialı ve kazanmak istiyor ama en önemlisi Yalova Belediyesi…

Malum yolsuzluk soruşturması kapsamında Yalova Belediye yönetimi CHP’den AK Parti’ye geçmişti…

Bir süre başkanlık makamına vekalet eden AK Partili Mustafa Tutuk, Vefa Salman’ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesiyle asaleten Yalova Belediye Başkanı olmuştu.

Elbette bu süreç AK Parti için büyük bir avantaja dönüşmüş durumda ve bunun mimarı da Mustafa Tutuk’tan başkası değil…

Belediye meclisinde seçilip Yalova Belediye Başkan Vekili olduğunda düşük profilli bir siyasetçi görünümünde olan Mustafa Tutuk, geçen süreçte inanılması güç başarılara imza atıp bugün gelinen noktada Yalova’nın en güçlü siyasi figürü oldu.

AK Parti Genel Merkezi’nin Yalova’da yaptırdığı düzenli kamuoyu araştırmaları ve sonuçları da bu dediğimi doğruluyor…

Gördüğüm son ankette “Mustafa Tutuk’a oy verir misiniz?” sorusuna Yalova halkının %49,5’i “Evet oy veririm” cevabı vermiş…

%16 kararsızlar dağıtıldığında Mustafa Tutuk’un 2024 yerel seçimlerini güle oynaya kazanacağı görülüyor.

İşte bu yüzden Mustafa Tutuk’un 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor… İşte bu yüzden zaman zaman yazılarımda bu ifadelere yer veriyorum.

Yani demem o ki; Benim yaptığım bir temenni değil, hem gözleme hem de bilgiye dayalı bir tahmindir, öngörüdür.

Elbette siyasettir bu ve yarın ne olacağı bilinmez ama AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı belli ve o isim Mustafa Tutuk’tur ve Mustafa Tutuk’un ciddi bir hata yapmadığı takdirde 2024 seçimlerinde AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı olup güle oynaya seçimi kazanacağını tahmin ediyorum.

Bakın göreceksiniz, Mustafa Tutuk’tan başka parti içinde aday adayı bile çıkmayacak ve AK Parti Genel Merkezi Mustafa Tutuk’un adaylığını da önceden açıklayacak… ki bunu da bir öngörü olarak şimdiden belirtmiş olayım.

Gelelim CHP’nin ne yapacağına…

Öyle ya…

Bu tarafta böyle güçlü bir siyasi figür haline gelmiş bir aday varken CHP’nin ne yapacağı, kimi aday göstereceği elbette önemli…

Evet CHP Yalova’da Mustafa Tutuk gibi başarılı, halkta karşılığı olan ve bütün kamuoyu araştırmalarında kazanacağı adeta şimdiden görülen biri karşısına kimi aday gösterecek?

CHP, Mustafa Tutuk’un karşısında kimi aday gösterirse şanslı olur, kazanma ihtimali olur?

Yalova Belediyesi’nin CHP’den AK Parti’ye geçmesine sebep olan malum yolsuzluk skandalı ve yine Vefa Salman’ın başka bir davadan ceza yemesi gibi olaylar elbette CHP’ye Yalova’da hem güç kaybettirdi hem de psikolojik üstünlüğü kaybettirdi.

Uzatmayayım…

Bugün Yalova’da CHP’ye baktığınızda; geçenlerde milletvekili adaylığı sürecinde sert bir kampanya süreci yürütmesini beklediğim ama tam tersi mizah yönü ağır basan bir kampanya tercihinden dolayı bilhassa sert bir şekilde eleştirdiğim Mehmet Gürel’den başka aday potansiyeli olan siyasi figür göremiyorsunuz… ki zaten Tahsin Becan gibi aktif siyasetin içinde olmayan birinin adeta tereyağından kıl çeker gibi CHP Yalova milletvekili olması, CHP’nin Yalova’da son zamanlarda içine düştüğü veya düşürüldüğü durumun açık bir göstergesidir.

Peki Mehmet Gürel, kuvvetle muhtemel AK Parti’nin adayı olacak Mustafa Tutuk’un karşısına CHP’den Yalova Belediye Başkan adayı olarak çıkmak ister mi? Mehmet Gürel’in böyle bir siyasi hedefi var mı?

Mehmet Gürel, CHP Yalova Belediye Başkan aday adayı olmayı düşünüyor mu?

Kısa bir süre önce Mehmet Gürel ile görüşen ve bu konuları kendisiyle uzun uzun konuşan biri olarak söylüyorum ki; Mehmet Gürel’in böyle bir düşüncesi ve niyeti var.

Benim kendisiyle yaptığım görüşmedeki izlenimim böyle…

Bakın ben Mehmet Gürel’e bu soruyu açık açık sordum…

Mehmet Gürel’e “Yalova Belediye Başkan aday adayı olacak mısınız?” diye net bir şekilde sordum…

Mehmet Gürel, “Hakan Bey eğer aday olursam anla ki kazanma ihtimalim olduğu için, kazanacağım için aday olmuşumdur…” minvalinde cevaplar verdi bana…

Bende bunun üzerine kendisine Mustafa Tutuk’u yenmenin çok zor olduğunu söyleyip bazı anket sonuçlarını kendisiyle paylaştım.

Mehmet Gürel “Hakan bey aday olursam kazanmak için elimden gelen her şeyi yapar ve kazanırım buna emin ol…” şeklinde sözlerle kararlılığını gösterdi.

Evet ben bu konuda Mehmet Gürel’i niyetli ve kararlı gördüm açıkçası.

Olur, olmaz bilemiyorum…

Ama olursa…

Mustafa Tutuk’un karşısında bir şehir plancısının şansı olabilir...

Evet zor ama olabilir.

Siyasette hırsları olan bir şehir plancısı, büyük bir muhalefet ittifakını arkasına almayı başarabilirse ve iyi de bir seçim kampanyası yürütebilirse kazanabilir ve Yalova Belediye Başkanı olabilir...

Bu elbette ihtimal dahilindedir.

Ki artık CHP’nin Yalova’da bir milletvekili var ve elbette Tahsin Becan’ın düşünceleri de önemli ve belirleyici olacaktır diye düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Devam edeceğiz bu konuya ama şimdilik bitirelim.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.