CHP Yalova'da Kemal Baş'ın peşinde olanlar parti içi siyasi ikbal yarışındalar!

2024 Yerel seçimlerinde Yalova Belediyesi’ni AK Parti mi yoksa CHP mi kazanacak?

AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı belli… Mustafa Tutuk… Bunun için sadece resmi açıklama bekleniyor bana göre… ki açıklanması da yakındır diye düşünüyorum.

Ama CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı hala belirsizliğini koruyor çünkü CHP üyesi bile olmayan Kemal Baş için Yalova’da özellikle Mehmet Gürel karşıtı CHP’lilerin inanılmaz uğraşı devam ediyor!

Kemal Baş…

Vefa Salman döneminde İmar İşlerine bakıyordu Kemal Baş…

6 sene önce gelen bir ihbar üzerine gündem olan önemli bir habere imza atmıştım ve Yalova Belediyesi’nde bazı CHP’li yöneticileri belediyeyi denetlemeye gelen müfettişle rakı masasında görüntülemiştim… Müfettiş hemen görevden uzaklaştırılmıştı falan filan...

İşte o zaman Yalova Belediyesi İmar Müdürü olan Kemal Baş’ta görüldüğü üzere bu masada yer alan isimler arasındaydı…

Daha sonra Yalova Belediyesi başkan yardımcısı olan Kemal Baş, bir gün aniden görevinden istifa etmesiyle gündeme gelmişti ve Kemal Baş’ın bu görevinden neden istifa ettiği de hala muammadır!

Diyeceğim o ki;

Bazı CHP’lilerin ve bazı kripto sözde AKP’lilerin destek verdiği konuşulan Kemal Baş, CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı gösterilmesi halinde, AK Parti merkezde seçimi çok kolay ve farklı kazanır.

Detaylara inmeyeceğim ama sadece şu rakı masasına bakanlar ne demek istediğimi anlarlar diye düşünüyorum.

Siyaset hata affetmez!

Hele ki rakibiniz AK Parti ise çok dikkatli olmanız lazım.

Şu an bazı CHP’lilerin Yalova’daki amacı seçim kazanmak, Yalova Belediyesi’ni kazanmak falan değil… “O aday olmasın, bu aday olmasın” uğraşıdır! Parti içi siyasi ikbal yarışıdır bu çabalar!

Bakın son seçimin nasıl kazanıldığına…

İYİ Parti’ye adayını çektirmek için Vefa Salman ve Halit Güleç neler çekmişlerdi!

Buna rağmen yetmemiş ve son hafta HDP ile yapılan anlaşma sonucu CHP, Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerini zorda olsa kazanmıştı!

Bakın bugünün şartlarına…

Bugün belediye imkanları ve devlet desteğini arkasına alan AK Parti’yi ve Mustafa Tutuk’u yenmek öyle kolay bir iş değil… Kimse hayal görmesin!

Hele ki bu iş; arkasında Yakup Bilgin Koçal ve İsmail Atik gibi AK Partili bazı isimlerin olduğu konuşulan siyaset acemisi isimlerle hiç olmaz!

Sözde Yalova Belediyesi’ni kazanmak için bugün CHP üyesi bile olmayan ve arkasında kimlerin olduğu da muamma olan ve kesin olarak bilinmeyen siyaset acemisi isimlerin peşinde koşanların amaçları dediğim gibi parti içinde birilerinin önünü kesmekten ve parti içi siyasi ikbal yarışından başka bir şey değildir.

Onlarda siyaset acemisi isimlerle kazanamayacaklarını aslında çok iyi biliyorlar!

Onlarda AK Parti’nin kazanacağını aslında çok iyi biliyorlar!

CHP Yalova'da Kemal Baş'ın peşinde olanlar parti içi siyasi ikbal yarışındalar... Bu çok net!

Evet parti içi siyasi ikbal yarışıdır bu ve aslında “Kontrollü Muhalefettir” bu yapılan!

10 senedir Yalova siyasetini takip eden ve hem AK Parti’ye hem de CHP’ye yakın biri olarak, Hakan Korkmaz olarak söylüyorum bunu…

Dikkat buyurun lütfen… Yalova kendi küçük ama rantı büyük bir il olduğu için burada yapılan rant iş birliği gerçek ama siyaset göstermeliktir aslında…

Evet Yalova’da yapılan siyaset göstermelik, muhalefette kontrollüdür!

Herkes hesabını ona göre yapsın.

Bana soruyorlar… “Şurada kimi, hangi partiyi veya adayını destekliyorsun?” diye…

“Ben kimi desteklediğimi söyleyemem ama kimin karşısında olduğumu çok rahat söylerim… Üstlendiğimiz misyon gereği rantın ve rantçının karşısındayım. Kamu malını, kamu yerlerini ona buna peşkeş çekmek suretiyle çarçur edenlerin karşısındayım. Hülasa bir seçim bölgesinde yarışan 2 aday varsa ben bu adaylara bakarım… Kimi ranta, rantçıya yakın görüyorsam o adayın karşısında olurum…” diyorum.

Bir ara bu konuya devam ederiz inşallah.

Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
Kemal BaşMehmet Gürel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.