CHP Yalova İl Başkanı kim olacak?

CHP'de kongre süreçleri başladı. Peki CHP Yalova'da il başkanı değişecek mi?

Mehmet Gürel'in milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesiyle il başkanlık koltuğuna oturan Muttalip Tunç bu göreve devam edecek mi yoksa CHP Yalova'da il başkanı değişecek mi?

Evet değişecek...

Bunu nereden bildiğimi veya niye böyle düşündüğümü kısaca anlatayım...

İl Başkanı Muttalip Tunç beraberinde CHP Yalova Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç, CHP Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, CHP Yalova Gençlik Kolları Başkanı Cem Karadağ ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle şubat ayında Revizyon Gazetesi'ni ziyaret etmişlerdi.

İşte bu ziyaret esnasında yaptığımız sohbette İl Başkanı Muttalip Tunç'a bunu sormuştum ve kendisi bana genel seçimlerden sonra il başkanlığını bırakacağını ve aday olmayacağını kesin bir dille ifade etmişti.

Elbette siyasettir bu ne olacağı belli olmaz ve belki de düşünceler değişebilir ayrı konu... Bunu bekleyip göreceğiz.

Ama ben CHP Yalova'da il başkanı ve yönetimi değişecek diye tahmin ediyorum ve kritik yerel seçimler öncesi CHP Yalova il başkanlık koltuğuna kimin oturacağının çok önemli olduğunu düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Mesela CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan kimi destekleyecek, kimin il başkanı olmasını isteyecek... Yine Mustafa Tutuk'un karşısına Yalova belediye başkan adayı olarak çıkmak istediğini bildiğim Mehmet Gürel bu süreçte kimin il başkanı olmasını isteyecek, kimi destekleyecek... ki bu iki ismin yani Tahsin Becan'la Mehmet Gürel'in yeni il başkanının kim olacağıyla ilgili belirleyici olacağını düşünüyorum.

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.