Vefa Salman döneminde yaşanan yönetim sorunu kaynaklı olduğunu düşündüğüm malum yolsuzluk skandalının patlak vermesiyle yaşanan süreçte başkanlık koltuğuna önce vekaleten daha sonra Vefa Salman’ın milletvekili aday adayı olmak için istifasıyla asaleten oturan AK Partili Mustafa Tutuk’un geçen süre içinde Yalova Belediyesi’ni iyi yönettiğini söyleyebiliriz.

Daha iyi de olacak diye düşünüyorum…

Ne zaman?

Mustafa Tutuk, 2024 yerel seçimlerinde Yalova halkının oylarıyla seçimi kazandığı zaman…

Evet bu olduğu zaman daha güçlü ve daha başarılı bir Mustafa Tutuk göreceğimizi düşündüğümü şimdiden belirtmiş olayım.

Diyeceğim o ki;

Özellikle yerel seçimlere aylar kala son derece kritik olan bu süreçte önceki döneme göre daha iyi yönetildiği tartışmasız olan Yalova Belediyesi’nin bugün Mustafa Tutuk başkanlığındaki iyi yönetimi sayesinde elde ettiği kazanımların geri kaybedilmesine asla izin verilmemelidir!

Burada elbette en büyük iş ve sorumluluk Mustafa Tutuk’a düşüyor!

Özetle Mustafa Tutuk, sorun ve olumsuzluk anlamında Yalova Belediyesi’nde eski günleri anımsatan ne varsa bu iddiaların üzerine gitmeli ve varsa sorun neşteri vurmalıdır!

Çünkü daha önce yönetim sorunu yaşayan Yalova Belediyesi'nin aynı sorunları yaşama lüksü yoktur!

Burada Mustafa Tutuk’a düşen en büyük ve zor görev; hata yapıp, hatalı davranıp yönetim zafiyeti var algısına sebep olan kim varsa adeta gözünün yaşına bakmadan gereğini yapmaktır!

Özgür Özel, Erdoğan'ın çekim alanına girmek üzere Özgür Özel, Erdoğan'ın çekim alanına girmek üzere

Bu konuda AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’de hem gereken şekilde Mustafa Tutuk’un arkasında durmalı hem de gerekirse inisiyatif almalıdır!

Zamanında bizim iyi niyetli ve samimi uyarılarımız tam anlamıyla dikkate alınsaydı, bugünlerde konuşulan bazı olumsuzlukların yaşanmayacağı bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır!

Hal böyleyken yaşananlardan ders almak nasıl elzem haline geldiyse bazı uyarıları buradan yaparak yinelemekte elzem haline gelmiştir diye düşünüyorum.

Bu kritik süreçte Yalova Belediyesi’nin eş dost işe alımlarıyla adeta arpalığa dönmesine asla izin verilmemelidir!

Yine bu kritik süreçte milyar bütçeli Yalova Belediyesi’nin tek kuruşunun çarçur edilmemesine dikkat edilmelidir!

Bu kritik süreçte yapılacak ihalelerde olabildiğince şeffaflık sağlanmak suretiyle en ufak bir şaibeye fırsat verilmemelidir!

Yine imar konuları da aynı şekilde hassasiyet gösterilmesi gereken kritik konuların başında gelmektedir.

Özellikle şaibeli imar uygulamalarından uzak durmak hatta mümkünse bu gibi imar kararlarını seçim sonrasına bırakmak yapılacak en doğru iştir diye düşünüyorum.

Zaten bu ihale ve imar işlerinde gereken şeffaflığın sağlanması suretiyle hiçbir şaibeye fırsat verilmemesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlarına verdiği talimat çok açıktır.

Özetle şunu da söyleyip bitirmek isterim ki;

Yalova’da genel başkanınız aday gösterdi diye milletvekili seçilebilirsiniz ama iş belediye başkanlığına gelince iş değişir!

Özgül ağırlığınızın olması lazım…

Dikkatli olmak ve yaşanmışlıklardan ders almak lazım…

Her türlü şaibeden uzak durmak lazım…

Sokağa kulak vermek ve sokağı dinlemek lazım...

Düşman yaratmamak aksine düşman eksiltip insan kazanmak lazım…

Benden söylemesi.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni