Hakan Korkmaz: CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel'e açık açık soruyorum

Önceki hafta "Çınarcık'ta gerçek bir rant hikayesi" adlı özel haberimde; Çınarcık’ta planlarda resmi kurum ve ağaçlık alan gözüken bir arsa da yapılan imar plan değişikliği ile belediyenin ve devletin nasıl zarara uğratıldığından bahsetmiştim.

Kısaca hatırlatmak gerekirse;

Çınarcık’ta planlarda resmi kurum ve ağaçlık alan gözüken bir arsa yapılan imar plan değişikliği ile konut ve ticaret alanına çevriliyor ve inanılmaz bir değer kazanıyor bu arsa... Fakat yapılan imar plan değişikliği sayesinde milyonlarca liralık bir rant elde edilir hale getirilen arsa için 256.010 TL. değer artış payı tespit ediliyor.

Yani planlamada inanılmaz bir rant çıkıyor ortaya fakat değerlemede bu inanılmaz rant görmezden geliniyor!

Sonuç olarak; Bir kısmı belediyenin bir kısmı da devletin kasasına girecek değer artış payının düşük gösterilmesiyle, belediye ve devlet açık bir şekilde zarara uğratılıyor!

İşte ilk haberimde bu konuya yani devletin ve belediyenin nasıl zarara uğratıldığına dikkat çekmiştim.

Şimdi ise bazı detay bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum...

Çınarcık’ta 290 ada’daki milyonlarca liralık ranta sebep olan ama belediyenin ve devletin düşük değer artış payı tespitiyle zarara uğradığı imar plan değişikliğinin şehir plancılarına baktığımızda iki isimden birinin oldukça dikkat çeken bir isim, bir siyasetçi olduğunu görüyoruz.

O isim şehir plancısı Mehmet Gürel.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel.

Ben daha ilk haberi vermeden, bu haberin anonsunu sosyal medyadan verince CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel beni telefonla aradı ve görüştük.

Tabii ki gerekirse bu görüşmenin detaylarını açıklarım ama şimdilik buna gerek görmüyorum.

İlk haberimde bilindiği üzere; Çınarcık Belediye yetkililerine seslenmiş ve sadece konut alanına 160 daire yapılır hale getirilerek milyonlarca lira ranta sebep olan bu imar plan değişikliğini düşük değer artış payı ile belediye meclisinden nasıl geçirdiklerini sormuştum ve yetkilileri kamuoyuna açıklama yapmaya davet etmiştim.

Geçen sürede Çınarcık Belediyesi yetkililerinin adeta ölü taklidi yaptıkları ortadadır.

Takdir komisyonunun, 3 milyon değer artış payını değilde... (ki bana göre bu da oldukça az bir rakam), 256 bin liralık değer artış payı tespitini nasıl kabul ettiğini birilerinin kamuoyuna açıklaması lazım diye düşünüyorum ama dediğim gibi Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer sessiz, Çınarcık Belediyesi sessiz, belediye yetkilileri sessizler ve adeta ölü taklidi yapmaktadırlar.

Geçtiğimiz günlerde Çınarcık Belediyesi’nden, belediye şirketine "Borcu yoktur" yazısı almadan nasıl kanunsuz bir şekilde her ay para ödendiğini gündeme getirip, Yalova Valisi Muammer Erol’a seslenmiş ve Sayın Valimize bilgi verip, atayacağı muhakkikle soruşturma başlatmasının elzem haline geldiğini düşündüğümü belirtmiştim.

Buradan ikinci defa yine Çınarcık Belediyesi ile ilgili Yalova Valisi Muammer Erol’a sesleniyorum... Belediyeyi ve devleti zarara uğratan bahse konu imar plan değişikliği ile ilgili adli soruşturma için suç duyurusunu daha sonra bizzat yapacağımı ancak idari soruşturma başlatılması yönünde kamuoyunda beklenti oluştuğunu ve bunun elzem haline geldiğini yine Sayın Valimizin bilgilerine sunuyorum.

Çünkü ortada bir kamu zararı varsa hiçbir yetkilinin veya devlet kurumunun buna sessiz ve hareketsiz kalamayacağını düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Evet geçen Çınarcık Belediyesi’ne seslenmiştim, bu sefer bahse konu imar plan değişikliğinin şehir plancısı olan yani planlamanın başındaki isim olan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’e sesleniyorum...

Sayın Başkan Mehmet Gürel’i, değerleme ve planlama arasında büyük çelişki olan ve belediyenin ve devletin zarara uğratıldığı plan değişikliğiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum.

Açık açık soruyorum... CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel bu işin neresindedir?

Yine kamuoyundaki bazı iddia ve söylentilerden yola çıkarak gerçeklerin ortaya çıkması adına açık açık soruyorum...

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’in, AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer veya Soyer ailesi ile herhangi bir ticari iş ilişkisi var mıdır?

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’in, AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer veya Soyer ailesiyle ciddi bir kar payı alarak girdiği bir ticari iş ilişkisi var mıdır?

Varsa bu ticari ilişki nedir?

Çınarcık Belediye Meclisindeki kritik sandalye dağılımı ortadayken, CHP Yalova İl Başkanının, AK Parti’li Belediye başkanı veya aile fertlerinden biri ile ticari bir ilişki içine girmesi siyaseten etik midir? Soruyorum.

Ve CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’i özellikle CHP’lileri rahatsız eden bahse konu söylenti ve iddialarla ilgili de kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum.

Devam edeceğiz.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.