Halit Güleç aday gösterilirse kazanabilir!

Yalova Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’nde patlak veren malum yolsuzluk neticesinde Vefa Salman’la beraber görevden el çektirilen ve Vefa Salman’dan farklı olarak 19 ay hapis yatıp çıkan ve tutuksuz yargılaması devam eden Yalova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in partisinden yani CHP’den Yalova Belediye Başkan aday adayı olmaya hazırlandığını geçen gün ilk kez kamuoyuna duyurmuştum.

Yalova siyasetinin adeta nabzını tutan biri olarak belirtmek isterim ki; Halit Güleç’in Yalova Belediye Başkan aday adaylığı Yalova siyasetinde adeta pimi çekilmiş bir el bombasıdır!

Evet… Halit Güleç’in Yalova Belediye Başkan aday adaylığı doğurması öngörülebilir veya öngörülemeyen muhtemel sonuçları itibariyle Yalova siyasetinde adeta pimi çekilmiş bir el bombasıdır!

Ve Halit Güleç’in bu aday adaylığı bombası patladığında göreceksiniz AK Parti’yi de CHP’yi de İYİ Parti’yi de etkileyecek!

Nasıl mı etkileyecek?

Kısa kısa değineyim…

İYİ Parti’den başlayalım…

Halit Güleç CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı olması halinde İYİ Parti Yalova Belediye Başkan adayı çıkarmayabilir!

Mesela “CHP Mehmet Gürel’i Yalova Belediye Başkan adayı gösterirse İYİ Parti aday çıkartacak ama CHP Halit Güleç’i Yalova Belediye Başkan adayı gösterirse İYİ Parti aday çıkarmayabilir…” şeklinde çok ciddi duyumlar aldığımın altını ısrarla çizmek isterim.

Gelelim CHP’ye…

Halit Güleç’in CHP’den Yalova Belediye Başkan aday adaylığı CHP’nin de başını hayli ağrıtacak gibi…

Şöyle ki;

Halit Güleç uzun zamandır CHP Meclis Üyesi ve Başkan yardımcısı olarak Yalova Belediyesi’ni adeta perde arkasından yönetmiş ama görünürde Vefa Salman’ın arkasında 2 numara olan bir isim.

Şimdi böyle biri çıkmış belediye başkan aday adayı olmuş!

Ne diyeceksiniz bu adama?

Yani böyle bir siyasi aktörü aday göstermeyecekseniz bunu hem kendisine hem de kamuoyuna iyi anlatmanız lazım.

“Malum davadan yargılanman devam ediyor ya ceza alırsan…” şeklinde bahane de öne süremezsiniz çünkü…

1-İmamoğlu’da benzer durumda…

2-Hem CHP Genel Merkezi hem de CHP Yalova İl Yönetimi yıllarca bu davanın siyasi olduğunu belirterek hem Vefa Salman’ın hem de Halit Güleç’in suçsuz olduklarını savundular bir bakıma…

Hal böyleyken;

Şimdi CHP, Halit Güleç’i kırmadan küstürmeden nasıl “seni aday göstermiyorum” diyecek bakalım…

Evet kırmadan küstürmeden diyorum çünkü oy anlamında önemli bu…

Şöyle ki;

Mesela Vefa Salman adeta tek başına bir adam ama Halit Güleç öyle değil ki…

Halit Güleç’in belli bir oy potansiyeli var…

Yalova Belediyesi seçim sonuçlarına bakıldığında ne demek istediğim anlaşılır ve Halit Güleç’in seçim sonuçlarına etki edecek bir oy potansiyelinin olduğu da inkar edilemeyecek bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

Burada CHP’yi bitirip AK Parti’ye geçelim çünkü burada finalde söyleyeceğim zaten CHP’yi de ilgilendiriyor!

Evet… Halit Güleç’in aday adaylığı hele ki olursa adaylığı AK Parti’nin başını çok ağrıtır çünkü Halit Güleç siyaseti bilen biri… Vefa Salman gibi değil…

İtibar suikastine uğradığına inanan ve iadeyi itibar kazanmak için intikam duygularıyla adeta yanıp tutuşan yaralı bir aslan gibi Halit Güleç…

Evet Halit Güleç siyaseti iyi biliyor, belediyeyi biliyor, işleyişi biliyor, bilgi belge anlamında eli de dolu ve adeta kimi nereden vuracağını da çok iyi biliyor!

Ne demek istediğimi anlamak için fazla uzağa gitmeyin… Halit Güleç’in son yaptığı açıklamalara bakın ve AK Partili Yalova Belediye yönetimine veya Mustafa Tutuk’a yaptığı eleştirilere ve suçlamalara bakın ne demek istediğimi anlarsınız!

Bakın Halit Güleç daha yolun başında ve aday adaylığını bile resmen açıklamadı ve daha şimdiden yaptığı eleştirilere bakın ve yarın neler olacağını anlayın!

Halit Güleç bana göre çok ciddi bir aday adayı ve kazanma ihtimali olan bir isim ve kazanabilir!

Evet evet yanlış okumadınız… Halit Güleç’in CHP’den Yalova Belediye Başkan adayı gösterilmesi halinde kazanma ihtimali olduğundan bahsediyorum.

Bana Mustafa Tutuk’u Mehmet Gürel mi zorlar Halit Güleç mi zorlar diye sorarsanız hiç düşünmeden Halit Güleç derim!

Bakın Mustafa Tutuk daha siyasi anlamda harp görmedi ve seçim atmosferine girildiğinde eleştiriler ve türlü baskılar karşısında ne yapacağını bu baskıları kaldırıp kaldıramayacağını daha bilmiyoruz, bilmemizde mümkün değil zaten… ki olursa bunu anca yaşayınca göreceğiz ama Halit Güleç’le ilgili aynı şeyleri söyleyemeyiz…

Adam bırakın seçim kazanma anlamında harp görmeyi üstüne de 19 ay hapis yatıp çıkıp gelmiş ve Yalova Belediye Başkan aday adayı oluyor anlayın…

Bir tarafta bu şekilde harp görmüş biri diğer tarafta bu anlamda hiç harp görmemiş biri…

Umarım yanlış anlayan olmaz ve ne demek istediğimi anlatabilmişimdir diye umuyorum.

Neyse Allah’tan CHP’nin Halit Güleç’i Yalova Belediye Başkan adayı gösterme ihtimali yok denecek kadar az…

Bu cümleyi niye böyle kurduğumu da şöyle izah edeyim…

Az önce değindiğim üzere harp görmüş bir Halit Güleç CHP’nin Yalova belediye başkan adayı olursa, Mehmet Gürel’in milletvekili adaylığında yaptığı gibi Survivor ve Kim Milyoner Olmak İster makara kukarası yapmaz ve çok sert bir kampanya süreci yürütür diye düşünüyorum.

Evet olası Mustafa Tutuk-Halit Güleç yarışı çok sert ve tartışmalı bir propaganda savaşına döner ve 2 oda 1 salon diye tabir edilen bu küçük ilin iç barışının böyle sert bir siyasi mücadeleden zarar göreceği endişesi taşıdığımdan “Allah’tan CHP’nin Halit Güleç’i Yalova Belediye Başkan adayı gösterme ihtimali yok” dediğimi özellikle belirtmek isterim.

Elbette siyasettir bu ve ne olacağı bilinmez!

Şimdilik bitiriyorum ve neler olacak hep birlikte izleyelim ve görelim diyorum.

Yarın da Çınarcık siyasetiyle ilgili çok önemli bir deşifre yapacağım unutmayın ve arkanıza yaslanıp Revizyongazetesi.com ve Hakan Korkmaz farkıyla olup bitenlerden haberdar olmanın keyfine bakın.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.