Mesut Tutuğ'un Yalova merkez siyasetine transferi

Birinci sıradan milletvekili adayı gösterilmeyi bekliyordu Mehmet Gürel

İkinci sıraya da Mesut Tutuğ’u yazacaklardı…

Mesut Tutuğ’un Çiftlikköy ilçe siyasetinden Yalova merkez siyasetine transfer olmasının fikir babası benim desem yanlış olmaz diye düşünüyorum.

İlk Mehmet Gürel’e söylemiştim bunu…

Mehmet Gürel’le yemekte bir araya geldik ve “Sen dahil adı geçen adaylar arasında para harcayacak kimse yok… Eğer iki vekil çıkarma iddianız varsa bu amaçla para harcamadan etkili bir propaganda yapılamayacağını sende benim gibi biliyorsun Başkan… Yaz Mesut Tutuğ’u ikinci sıraya hem para harcar hem de malum kesimden oy alabilir…” şeklinde görüşümü kendisiyle paylaşmıştım.

Daha sonra da Mesut Tutuğ’a söyledim bunu…

Hatta Mesut Tutuğ’a bir görüşmemizde “Milletvekili adaylığı seçilemesen bile kamuoyunda tanınman ve öne çıkman açısından iyi olur ve Çiftlikköy Belediye Başkan adaylığın için çok işine yarar…” şeklinde düşüncemi iletince “Hakan Abi, inan ben ikinci sıra milletvekili adayı gösterilirsem CHP olarak Yalova’da iki milletvekili çıkarırız…” demişti… O derece hırslı ve inançlıydı…

Bakın Yıl 2021… Daha ortada hiçbir şey yokken Revizyon Dergisi’nin kapağında Yalova siyasetinin öne çıkan isimleri arasında Mesut Tutuğ’a yer verdim.

Haberde Mesut Tutuğ ile ilgili değerlendirmem de ise aynen şu ifadeleri kullanmıştım…

Mesut Tutuğ: Yalova siyasetinin sürpriz isimlerinden. Çiftlikköy Belediye Başkan adayı gösterilmesi kuvvetle muhtemel ama daha önce milletvekili adayı olarak görebiliriz bu ismi.

Çoğu bunu yapmama yani Mesut Tutuğ’u Yalova siyasetinin öne çıkan isimleri arasında göstermeme şaşırmıştı hatta bunu yaptığım için bana kızdıklarını itiraf edenler bile olmuştu!

Siyaset dünyasından samimi görüştüğüm bazı isimler “Ben varken Mesut Tutuğ’a yer vermişsin…” diye bana kızdıklarını açık açık söyleyip sitemlerini dile getirmişlerdi.

Bazıları da Mesut Tutuğ’dan para aldığım için bunu yaptığımı zannetmişti. Malum Yalova’da basına bakış bu… Biri bir şey yazdı mı hemen akla para gelir! Sonra Mesut Tutuğ’la hiçbir para ilişkim olmadan bunu yaptığımı öğrenince “Abi durduk yere adamı vitrine çıkarıp parayla asla yapamayacağı Piar’ı yapmışsın adama…” diyerek bana bozulanlar da olmuştu.

Gel zaman git zaman Tahsin Becan bu adaylık işine birileri gibi yan gelip yatarak beklemek yerine acayip ağırlık verince ve Yalova siyasetinin CHP kanadındaki olaylarda Tahsin Becan’ın işine yarayacak şekilde gelişince malum Tahsin Becan 1. Sıra vekilliği kapmış ve diğer tarafta ise hesaplar şaşmıştı!

İşte bakın o gün şaşan hesap bugün farklı bir şekilde karşımıza geldi…

O gün 1- Mehmet Gürel, 2- Mesut Tutuğ şeklinde göremediğimiz milletvekili sıralamasının bugün karşımıza farklı bir adaylık sıralamasıyla çıktığını görüyoruz…

Mehmet Gürel CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı ve Mesut Tutuğ ise meclis 1. Sıra kontenjan adayı oldu.

Bakalım Mesut Tutuğ, Yalova merkez siyasetinde bir yer bulup tutunabilecek mi? Bunu 31 Mart akşamı göreceğiz.

İşi elbette kolay değil…

İşte Yasemin Fazlaca’da milletvekili adayı olup Yalova merkez siyasetine girmeye çalıştı ama sıralamada geriye düşünce olmadı tabii…

Hatta bir ara Tahsin Becan’la Yasemin Fazlaca, “Mehmet Gürel çalışmıyor! Adaylıktan çekilsin…” diye uğraştılar falan ama olmadı…

Merkezde siyaset zordur, tutunmakta zordur yani…

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.