Yerel seçimlere aylar kaldı ve Yalova’da belediye başkan adaylarının belirlenmesi için siyasi partilerde çalışmalar başladı ve bu anlamda dinamik bir sürecin içine girildi.

Bu süreç ve hareket siyasetin doğal akışında olan bir durum.

Buna paralel olarak ilde bazı sermaye güçlerinin, iş insanlarının da bilerek veya bilmeyerek adeta siyaset mühendisliğine soyunduğu veya bu anlama gelecek bir takım faaliyet ve ilişkiler içinde oldukları konuşuluyor! 

Siyasetin finansmanı konusu veya siyasetçi-iş insanı ilişkileri hep tartışılmıştır ve şaibeli bir konudur bu!

Öyle ya…

Siyasetçiyle iş insanını yan yana getirdiğiniz zaman artık konuşacağınız şeyin adı ranttır!

Siyasetçi+İş insanı=Rant!

Bu ikisi bir araya geldi mi bu işlemi nasıl yaparsan yap… ister böl, ister topla, ister çıkar, ister çarp… ortaya çıkacak sonuç değişmez ve o sonuç ranttır!

Şüphesiz burada kamu yararına olan bir ranttan bahsetmiyoruz… Ona lafımız yok, olamaz zaten.

Burada gayriahlaki bir ranttan bahsediyoruz!

Şaibeli olduğu kadarda tehlikeli bir konudur bu! İş insanlarının siyaset alanına öyle veya böyle bir şekilde müdahale etmesi konusu…

Ortaya çıktığı zaman bedeli olabilecek tehlikeli bir faaliyettir bu… Siyaset mühendisliğine soyunan iş insanları yaptıklarının bedeline de katlanmak zorunda kalabilirler!

İşte ABD bu işi şöyle yapıyor gibi veya bizde yapılan olumlu olumsuz örnekler vermek suretiyle fazla derinlere inmeden söylemek istediğim şudur ki;

Öyle şeyler yapın, öyle kararlar alın ki... Öyle şeyler yapın, öyle kararlar alın ki...

Varsa bu konuda kendine güvenen, hani “hem işimi yaparım hem de siyaseti dizayn ederim ama bunu yaparken de karda yürürüm ama izimi belli etmem” diyen, eyvallah… Buna diyecek lafım olmaz…

Ama izini belli ettin mi geçmiş olsun!

Siyaseten kuyusunu kazıp yok etmeye çalıştıklarınız artık düşmanınız olmuştur ve siz kendi düşmanınızı kendiniz yaratmış durumdasınız ve doğal olarak da düşman haline döndürdüğünüz insanlardan artık dostluk bekleyemezsiniz… ki bunu beklemek kocaman bir hayal olur!

Doğru olan herkesin kendi işini yapmasıdır.

Siyasetçi siyasetini yapacak, iş insanı işine bakacak!

Benden söylemesi…

Sonra söylemedi, uyarmadı demesin kimse.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni