Yalova siyasetinde Tahsin Becan dönemi başlıyor

Vefa Salman’ın siyasi mevta olmasından dolayı Yalova siyasetinin CHP kanadında doğal olarak oluşan boşluğu dolduracak isim belli oldu... Tahsin Becan. 

Elbette bu kararı veren, Vefa Salman’ı değil de Tahsin Becan’ı CHP Yalova 1. sıra Milletvekili adayı gösteren Kılıçdaroğlu’dur. 

Ulu önder Atatürk'ün "Benim kentim" dediği Yalova'nın mevcut siyasi yapısı gereği Milletvekili seçilmesi garanti olan ve milletvekili olmak için adeta gün sayan Tahsin Becan, nasıl bir milletvekili olacağıyla ilgili bir ipucu daha verdi... 

Ne zaman? 

CHP Yalova Milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada... 

Tahsin Becan ne demiş özetle bakalım... 

-Bugün Sağlık Turizmi ile ilgili projeler var. Normal turistin Yalova’ya getirdiği katma değerin sağlık Turizmine geçtiğimiz zaman 10 misli geliyor. 

-İstanbul’da, Ankara’da Millet Bahçesi’ne ihtiyaç var tabiî ki yapılsın ama Yalova’da 10 dakikada Termal’desiniz Millet Bahçesi’nin kralı orada var. Oraya yapılan yatırıma yazık. 

-Zaman zaman vergi affı da çıkıyor. Adı vergi affı ama esasında onun altında yatan tamamen kara parayı aklama affıdır. Onun için o tür aflara veya imar affı zaten konuşulacak kadar yok bu tür afları kesinlikle kabul etmemek lazım. Çünkü gününde borcunu ödeyenlere haksızlık oluyor. Eğer af yapacaksanız o zaman gününde ödeyenlere de başka bir şey yapmak lazım. 

-Dünya’nın hiçbir yerinde 250 bin dolara vatandaşlık verilmesi gibi bir şey yok. Biz bu kadar ucuz bir ülke değiliz. Herkes birleşti aldı, sattı. Yalova’dan bahsedecek olursak bir sürü vatandaş var ve şu anda da oy kullanacaklar. Bütün hedef buydu. İnşallah bunlar zaman içerisinde değişecek. 

-Osmangazi Köprüsü’nü söylüyorlar. Osmangazi Köprüsü devlet yatırımı değil, Türkiye yatırımı. Bunu Yalova’ya döndürünce Yalova’da yatırım yapılmış zannediliyor. Yalova’da hiçbir devlet yatırımı yapılmadı. 

Evet bu ifadelerde bulunuyor Tahsin Becan ama konuşmasının başında ticaret odası seçimlerinde elde ettiği başarıya dikkat çekip burada AK Parti’ye ince bir gönderme yapmayı da ihmal etmiyor. 

“Bundan 6 ay önce sanayi odasının seçimleri vardı. Bilen arkadaşlarımız biliyor. Maalesef bugüne kadar sanayi odası seçimlerine siyaset karışmazdı. Fakat AK Parti il teşkilatı ve belediye grubu benim grubumda karşıma çıktılar. Bizde iki dönemdir çalışmalarımdan olan tecrübemle etrafımdaki ister CHP’li ister MHP’li ister AK Partili dostlarımla beraber çok ciddi çalıştık ve 13 grubun 10’unu alarak önemli bir başarıya imza attık.” diyor Tahsin Becan ve konuşmasının sonunda da “Sandıktan zaferle çıkacağız. Yalova'da sandıktan 3-0 zaferle çıkacağız.” diyerek hem kendisinin hem de partisinin iddiasını ortaya koyuyor.

Elbette bu 3-0 söylemi teşkilatların, partililerin ve seçmenin moral ve motivasyonunu yüksek tutma adına stratejik bir söylem ve iddiadır... ki bakıldığında AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü'nün de geçtiğimiz günlerde böyle bir iddiada bulunduğunu görmek mümkündür. Dediğim gibi bunlar siyasette stratejik söylem ve iddialardır.

Yalova’da hangi partinin ne sonuç alacağını sandıkta göreceğiz ama gerçek olan bir şey var ki... Uzun süre Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı için iş insanı kimliği ile tanınan Tahsin Becan, siyasete çabuk ısınmışa benziyor. 

Bu arada “Yalova’da hiçbir devlet yatırımı yapılmadı” diyen CHP Yalova 1. sıra milletvekili adayı Tahsin Becan’a, yine AK Parti Yalova 1. sıra milletvekili adayı olan Yalova milletvekili Ahmet Büyükgümüş bir cevap verecek mi yoksa duymamazlığa gelip suskun kalmayı mı tercih edecek göreceğiz bakalım. 

Evet gerçek olan bir şey var ki... Yalova siyasetinin CHP kanadında revizyon oldu ve artık Yalova siyasetine Tahsin Becan adında bir siyasi aktör dahil oldu.  

Bakalım bu dönem nasıl olacak? 

Bakalım Tahsin Becan muhalefet milletvekili olarak mı meclise gidecek yoksa 14 Mayıs seçimlerinde olası bir iktidar değişikliğiyle Tahsin Becan iktidar partisi milletvekili olarak mı TBMM’ye gidecek...  ki burası önemli...  

Çünkü Tahsin Becan, olası bir iktidar değişikliğinde iktidar partisinin Yalova milletvekili olursa beklentilerin çok üstünde her anlamda daha güçlü bir siyasi aktöre dönüşecektir diye düşünüyorum. 

Tahsin Becan muhalefet milletvekili mi olacak yoksa iktidar milletvekili mi olacak bunu 26 gün sonra göreceğiz ama öyle ya da böyle Yalova siyasetinde Tahsin Becan dönemi başlıyor... Alışsanız iyi olur.  

Benden söylemesi. 

Hakan Korkmaz 

Revizyon Gazetesi 

Genel Yayın Yönetmeni 

Anahtar Kelimeler:
Tahsin Becan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.