Bülent Arınç: Ekonomik sıkıntıyı hepimiz görüyoruz

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Kanal 42 adlı yerel televizyona konuştu ve ekonomiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ‘ekonomide sıkıntı yok' sözlerine itiraz ettiğini dile getiren Bülent Arınç,“Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta Sayın Bakanımız, ‘Yok canım ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik' dediği zaman hem kendisine itiraz ettim hem de kamuoyuna, ne psikolojik, hepimiz elimizde tutuyormuş gibi görüyoruz bu ekonomik sıkıntıyı. Önemli olan sıkıntının varlığını inkâr etmek değil, kabul ederek bunu gidermek için yapılacak çalışmalardır.” dedi.

“Ama sıkıntı küçük müdür, büyük müdür derseniz. Elbette büyüktür ama krize dönüşmemiştir. Bunlar atlatılabilir.” diyen Bülent Arınç,”Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımızın, ekonomiden sorumlu olan bakanlarımızın büyük bir çaba içerisinde olduklarını görüyorum. Bu çabalar mutlaka başarıya ulaşacaktır.” dedi.

ARINÇ: CHP HERKESİN OY VEREBİLECEĞİ PARTİ OLURSA BİZİM İTTİFAKIN İŞİ ZOR

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde uyguladığı taktiği devam ettirmesi durumunda Cumhur İttifak'ının işinin zor olduğunu belirten Bülent Arınç şöyle devam etti:

“İstanbul ve Ankara'da başarısızlıkta büyük bir payımız olduğunu söyledim. Tabi ittifak halinde girilmişti. İttifak karşı ittifaka göre yeterli çalışmayı gösteremedi. Bazı taktik yanlışlıklar da yaptık. O defterleri aynı hataları tekrar etmemek üzere kapattık.

Adana'da bizde değildi ama ittifak gereği kazanmamız gerekiyordu. Mersin bizde değildi ama kazanmamız gerekiyordu. Bunun gibi pek çok vilayet. İzmir'i saymıyorum. İzmir'de ittifakında çok fazla bir ümidi yoktu. Ama biz nasıl Ankara'da kazanamayız.

Bakanlık yapmış, yıllarca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir insanın ittifak ile seçilmesi mümkündü ama olmadı.

İstanbul'da 25 yılda bu yana belediye başkanlığı yapıyoruz. Tayyip Bey öylesine güçlü öylesine kuvvetli bir icraat yaptı ki 25 yıl sonra meclis başkanlığı ve başbakanlık yapmış birsiyle orayı kazanmamız lazımdı ama kaybettik.

Kaybetmemizin sebeplerini de bu işi bilmesi gereken herkesle konuştum. CHP aynı taktiği bundan sonrada uygularsa yani herkesin rahatlıkla oy verebileceği parti olursa bizim ittifakın işi zor. Bizim ittifakında buna karşı bir strateji geliştirmesi lazım. Bu da herkesi kucaklayacak bir strateji olmalı.”

Anahtar Kelimeler:
Bülent Arınç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.