Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 31 Mart Yerel seçimlerini CHP adayı Avni Kurt açık ara farkla kazandı ve daha önce oturduğu Çınarcık Belediye Başkanlığı koltuğuna bir dönem sonra yeniden oturmayı başardı. Kesin olmayan sonuçlara göre Çınarcık Belediye Başkanı seçilen Avni Kurt yaptığı açıklamada "Bugün Çınarcık’ta dürüstlük kazanmıştır" dedi.

Alzheimer hastası duyarlı komşusu sayesinde artık Bakımevinde Alzheimer hastası duyarlı komşusu sayesinde artık Bakımevinde

Rakibi Numan Soyer'i adeta ezip geçerek büyük bir zafer elde eden Avni Kurt, başarısını Çınarcık Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalıkla kutladı.

Avni Kurt yaptığı açıklamada,"Seçim zaferini Büyük zaferi, Cumhuriyet Meydanı’nda halkımızla birlikte müthiş bir şekilde kutladık. Şahsıma ikinci kez ezici bir farkla Çınarcık Belediye Başkanlığı seçimini kazandıran ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Çınarcık Belediye Meclisi’ne ve İl Genel Meclisi’ne güçlü bir şekilde sokan çok değerli hemşehrilerime yürek dolusu teşekkürlerimi iletiyorum. Ak Parti’ye oy verenler de benim kardeşimdir. MHP’ye oy veren, diğer partilere oy verenler de benim kardeşimdir… Herkesi kucaklayacak, kimseye ayrımcılık yapmayacak; Cumhuriyet Halk Partililerin değil, Çınarcık’ta yaşayan herkesin belediye başkanı olacağım. Ve ekibimle birlikte, Çınarcık’ı, Marmara’nın altın gibi parıldayan bir ilçesi haline getireceğiz. Bugün Çınarcık’ta dürüstlük kazanmıştır. Yaşasın dürüstlük!" ifadelerinde bulundu.