Direnç Özdemir: 350 üretim tesisi ile 20 bin kişi istihdam edilecek

350 üretim tesisi ile 20 bin kişinin istihdam edileceği Yalova OSB’de, Toplu Temel Atma ve Açılışlara bugün yapılan törenle devam edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımlarıyla gerçekleşen törende açılış konuşmasını yapan Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Ramazan ayının bereketi ile gerçekleştirilen açılış ve temel atmaların hayırlar getirmesini diledi.

Direnç Özdemir,"Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve destekleri ile kurmuş olduğumuz organize sanayi bölgemizde çalışmalarımıza dünyadaki örneklerini analiz ederek başladık. 5 temel stratejik eksen belirleyerek yola çıktık. Yerli, Yenilikçi, Yeşil, Yüksek Teknolojili ve Yalın bir şekilde 5Y mottosu ile yola koyulduk. Türkiye’de ilk kez, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüzü, Kosgeb ve Marka hizmet binalarını OSB’miz içerisinde inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıl itibariyle de İŞKUR, SGK ve Çevre İl Müdürlüğümüzü de buna ekleyerek burayı bir kamu kampüsü hüviyetine kavuşturmuş olacağız. Ayrıca OSB’miz içerisinde 3bin m2’lik TSE Test ve Kalibrasyon Merkezi’ni inşa ediyoruz. Kalkınma ajansımız Marka’nın destekleri ile nitelikli istihdam merkezimizi kurduk, içinde Teknofest’in proje sınıfını da oluşturduk. İnşallah mayıs ayında da hizmete alıyoruz." dedi.

"Bizler burada, Yüzde 100 doluluğa ulaştığında 350 üretim tesisi ile 20 bin kişinin istihdam edileceği ve yaklaşık ortalama Kg. değeri 7 dolar olan, 4 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeli bulunan kamu, üniversite, sanayi iş birliği ekosistemini inşa ediyoruz" diyen Direnç Özdemir,"Teşrifleri ile bu yolculuğumuza güç verdiği ve aramızda olduğu için sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

BAKAN KACIR: YALOVA OSB TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR MODEL

Yalova OSB'nin Türkiye'ye örnek bir OSB olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise yaptığı konuşmada,"5Y olarak adlandırdığımız yenilikçi, yeşil, yüksek teknoloji, yalın ve yerli yaklaşımıyla hareket eden organize sanayi bölgemiz tüm Türkiye'de organize sanayi bölgelerimize örnek teşkil edecek bir model oluşturmayı başardı. Yeşil ve sürdürülebilir üretim altyapısı sunan organize sanayi bölgemiz, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını karşılamak üzere elini taşın altına koymayı seçti. Yalova OSB'mizin bu doğrultuda yürüttüğü çalışmaların yanındayız. Ekim 2022'de bu kampüs bünyesinde temelini attığımız ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın destekleriyle hayata geçireceğimiz 'Nitelikli İstihdam Merkezi'yle çalışanlarımızı ihtiyaç duyduğumuz yetkinliklerle donatıyoruz. Aynı zamanda merkezimiz bünyesinde verdiğimiz danışmanlık hizmetleriyle firmalarımızın yalın ve dijital dönüşüm yolculuklarında yanlarında yer alacağız." ifadelerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Yalova OSBDirenç Özdemir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.