Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir gün sonra memleketi Yalova’da tarihi bir kalabalığa seslendi.

İnce,"Bu kadar da kalabalık olunmaz ki. Dün bu meydanda birileri vardı. İstanbul’dan 200 otobüs getirip buraya topladı, bugün de tam onun iki katı olmaz ki. Bu kadar da yapmayın." diyerek Erdoğan'a gönderme yapmayı da ihmal etmedi.

Erdoğan’a yüklenen İnce,"Dün burada arkadaşlar söylediler, akşam da izlettiler, şaşkınım. Arkadaş diyor ki ‘yat limanını ben yaptım.’ Sen daha belediye başkanı değildin oranın temeli atıldığında. Sonra bir şey daha söyledi, ona da çok üzüldüm. Gökçe barajını arkadaş yapmış. Gökçe barajı 89’da açıldı, sen daha yoktun. Yalova Üniversitesi’ni ben kurdum diyor, doğru ama 2003’te Yalova Üniversitesi kanun teklifini verdim sen AK Partili milletvekillerine reddettirdin. 5 yıl sonra kurdun. Yani beni dinleseydin Yalova Üniversitesi  2003’te kurulmuş olacaktı." dedi.

İnce,"Ben uzay, nano teknoloji diyorum, o diyor ki ‘bedava kek var.’ Her mahalleye kıraathane açacakmış. Her kıraathanede çay olacakmış. Yalnız benim size bir faydam oldu. Baştan ‘kek ve çay var’ dedi. Ben eleştirdikçe yanına çorba ekledi, en son Eskişehir’e gitti Tatar Böreği ekledi. Menü sürekli zenginleşiyor. Yakında yanına köfte de ekleyecek. Her gün menüyü zenginleştiriyor." dedi.

İnce,"Ben Yalova’dan bir kez daha çağrı yapıyorum. Eğer sen çakma usta değilsen! Sana söz veriyorum; diplomanı sormayacağım. Sayın Erdoğan, bana çırak diyorsun. Ustalık-çıraklık ilişkisini de bilmiyorsun. Çırak ustayı geçemezse, o meslek ölür derler. Yüreğin varsa, bilgin varsa çık karşıma Erdoğan." dedi.