Yalova Ülkü Ocakları tarafından bakım ve onarımı üstlenilen Hüseyin Alkaş İlkokulu konferans salonu ve spor salonları atölyesi törenle kullanıma açıldı. Bakım ve onarımı yapılan konferans salonu ve salon sporları atölyesine  “Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu Salon Sporları Atölyesi olarak hizmete açıldı.



Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okurken 2015 yılında PKK’lı hainlerce şehit edilmişti.

Yalova Ülkü Ocakları tarafından bakım ve onarımı üstlenilen Hüseyin Alkaş İlkokulu konferans salonu ve spor salonları atölyesi , “Fırat Yılmaz Çakıroğlu konferans salonu ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu Salon Sporları Atölyesi ismi ile hizmete açıldı. Tadilat ile beraber 700 metrekarelik bir alan yeniden miniklerin kullanımına kazandırıldı.



Açılışa Vali Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü ve tüm kurum müdürlerinin yanı sıra, Esenköy ve Teşvikiye belediye başkanları ve MHP İl Başkanı ve belediye meclis üyeleri, Türk-Kamu SEN yönetimi de katılım sağladı.



Açılışta Ülkü Ocaklarının bir de özel misafiri vardı.

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem de, oğlunun adının bir kez daha ölümsüzleştiği törene Yalova Ülkü Ocaklarının misafiri olarak katıldı.



Ülkücülerin Özlem Annesi, “Oğlumu kaybettiğimde, ‘Bir oğlumu kaybettim ama binlerce evladım daha olduğunu anladım’ demiştim. Binlercesi ile tanıştığım ve her gün tanımaya devam ettiğim evlatlarım ile gurur duyuyorum. Fıratımın adını böyle yaşattığınız için teşekkür ediyorum” dedi.



Açılışın ardından Vali Muammer Erol, Milli Eğitim Müdürü Erol Tosun, Özlem Erdem ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Bora Tanaçan bakım ve onarımı yapılan alanları gezdi.



Daha sonra Vali Muammer Erol ve milli eğitim müdürü ile Ülkü Ocakları Yalova İl Başkanı Bora Tanaçan,  tarafından Ülkü ocakları Genel Merkezinin çocuklara yönelik olan olarak bastırılan kitaplar öğrencilere dağıtıldı.