Deprem bölgesi Çınarcık’ta yapımına tekrar başlanan Sahil Dolgusunun yapıldığı alanda bugün incelemeler  yapan Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz,"İnşaat tabelası niye yok?" diye sordu.

İşte Hakan Korkmaz’ın o yazısı;

"Bugün Çınarcık Sahil Dolgu alanına gittim ve çalışmaları yerinde gördüm. Az öncede konuyla ilgili bir yazı yazdım ve gereken uyarıları yaptım. Birkaç gün Valiliğin ne yapacağını görüp eğer bir adım atılmazsa ilgili bakanlığa gereken şikayetleri hemen yapacağım.

Daha öncede bunu yapmıştım ve Bakanlık hemen zamanın il çevre müdürü Osman Ulukaya’yı Ankara’ya çağırmış ve ardından projede çalışmalar durmuştu. Gereken neyse aynı adımları bugünde atma kararlılığımızı yinelemek isterim.

Milletin cebinden çıkacak 10 milyon gibi abartılı bir bedelle ve ısrarla büyük kayalarla söz konusu alanı çevirmeden başlanan projede çalışmaların nasıl lakayıt bir şekilde yapıldığı ve ileride nasıl bir felakete sebep olacağıyla ilgili önemli bir konuyu daha gündeme getirmek ve gözler önüne sermek istiyorum.

Yapımına yeniden başlanan Çınarcık Sahil Dolgu Projesi ile ilgili; yüklenici firma bilgileri, işin ne zaman başlandığı, ne zaman biteceği ve kaç paraya mal olacağı gibi bilgileri içeren inşaat tabelası neden yok, proje alanına bu bilgilendirme tabelası neden asılmıyor?

Benim gördüğüm bu eksikliği belediye zabıtası ve üst yönetimi görmüyor mu? Ya Çınarcık Kaymakamı? Veya Valilik görmüyor mu bu eksikliği?

Yani deprem ve aynı zamanda turizm bölgesi olan Çınarcık’ta milletin cebinden çıkacak 10 milyon bedelle sahil dolgusu yapacaksınız... ama bir inşaat tabelası bile asmayacaksınız proje alanına öyle mi?

"Kimden neyi saklıyorsunuz?" diye de sorarlar adama yani!

Ya diğer tedbirler... Allah aşkına bana şu an Çınarcık Sahil Dolgusunun yapıldığı alanda vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayan ne gibi tedbirler alınmıştır birisi açıklasın da bilelim.

Benim dolgu projesi inşaat alanında gördüklerim şudur;

İnşaat tabelası yok! Alınan bir tedbir yok! Dev kayalarla anroşman yok!

Orada bir konteyner var... Hafriyat var... Ve milletin cebinden çıkacak 10 milyon var!"





http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/06/14/hakan-korkmaz-yazdi-cinarcikin-sonu-golcuk-gibi-olacak/