Ersin Akyüz aday olmadığını açıkladı

İYİ Parti Yalova'da yaklaşan il kongresi öncesi İl Başkanı Ersin Akyüz kongrede aday olmayacağını yazılı basın açıklamasıyla duyurdu. Ersin Akyüz, Erol Tatar'ın istifası sonrası atamayla göreve gelmişti.

KORKMAZ “ŞANSI YOK” DEMİŞTİ

Yalova siyasetinin nabzını tutan Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz 17 Kasım’daki "İYİ Parti Yalova'da neler oluyor?" başlıklı yazısında Ersin Akyüz’ün durumundan şöyle bahsetmişti;

"Öncelikle Ersin Akyüz ne yapacak buradan başlayalım...

Ersin Akyüz ulaştığım bazı bilgilere göre "il başkanlığına aday değilim" diyormuş.

Fakat diğer taraftan “Genel Merkez tek aday üzerinde uzlaşın” dedi diyen Ersin Akyüz kendi ismi üzerinde uzlaşı olursa tek aday olarak il başkanı olarak devam etmekte istiyormuş.

Anladığım kadarıyla Ersin Akyüz il başkanı olup sonra Akşener’le samimiyetini de kullanıp bahsettiğim tavsiye kararını delip milletvekili adayı da olmak istiyor ama bunun kolay olmayacağını söylüyorlar.

Güvendiğim bazı isimlere “Ersin Akyüz il başkanı adayı olursa şansı var mı?” diye sordum 'Yok' cevabını aldım."

KORKMAZ, ERSİN AKYÜZ'Ü ELEŞTİRMİŞTİ...

Hakan Korkmaz 20 Kasım'daki Pazar Yazısında ise Ersin Akyüz'e yönelik eleştirilerde bulunmuş ve şu ifadelerde bulunmuştu:

"Ben siyasette bu tarz “kapıları kapatan” anlayış ve tutumlarla büyüme ve iktidar olma anlamında yol alınamayacağını düşünüyorum.

Ersin Akyüz anladığım kadarıyla Akşener’e yakınlığından aldığı güçle İYİ Parti Yalova’yı kendisine adeta mülk zanneden bir tutum içinde gibi... Üstelik Yalova siyasetinde hiç bir özgül ağırlığı olmamasına rağmen...

Deva Yalova’da da benzer şeyler var mesela...

İl Başkanı Mehmet Demirhan ne yaptı? Yalova siyasetinde özgül ağırlığı olup Deva’ya katılmak isteyen kim varsa bir şekilde bunu engelledi ve "küçük olsun benim olsun" mantığıyla teşkilatı yönetmeye kalkınca parti Yalova’da gereken büyümeyi sağlayamadı.

Ersin Akyüz’de İYİ Parti'de aynı anlayışla hareket ediyor gibi geliyor bana ve siyaseten bu anlayışı yanlış bulduğumu belirtmek isterim.

İl Başkanları koltuğumu nasıl korurum derdine düşmek yerine kollarını olabildiğine açıp partiye katılımların dolayısıyla partinin büyümesinin önünü açmalılar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.