Oktay Atik'ten açıklama... İl Özel İdaresi Ek Hizmet Binası

CHP Yalova İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Oktay Atik yaptığı yazılı basın açıklamasında,“İl Özel İdaresi Ek Hizmet Binasının bulunduğu alanın gelir getirici yatırım hizmetlerinde değerlendirilmesi konusu 2013 yılında yapılan çalışmalar sonrasında 2021 yılının son günlerinde Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısında tekrar gündeme geliştir. Bu tarihten itibaren konu ihtisas komisyonlarında değerlendirilerek Mart ayı son birleşiminde karara bağlanmıştır." dedi.

Oktay Atik,"Alınan ”HASILAT PAYLAŞIM MODELİ” kararı Ak Parti ve MEMLEKET partilerinin KABUL oyuna karşılık Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyelerince RED oyu kulanılarak OY ÇOKLUĞU ile meclisten geçmiştir." dedi.

Oktay Atik şöyle devam etti;

"Alınan komisyon kararına Cumhuriyet Halk Partisi olarak şerh düşülmüştür. Şerh gerekçelerimiz;

Bahsi geçen Hasılat Paylaşım Modelindeki kriterler belirlenmemiş olup 5302 sayılı kanunun ilgili maddelerince meclisin yetkisi dahilinde olan sorumluluklar encümen yetkisine verilmesini doğru bulmamakla beraber;

1. Hasılat paylaşım modeli özünde arsanın SATIŞINDAN bir farkı yoktur.

2. Encümene yetki verilmesi sonrası meclisimizin arsanın değerlendirilmesi konusunda hiç bir süreçte kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde karar verme yetkisi olamayacaktır.

3. İl özel idaremize ait taşınmazın değerlendirilmesi sonrası elde edilen gelirin ne şekilde değerlendirileceği belirlenmemiştir.

4. Taşınmaz için yapılacak HASILAT PAYLAŞIM MODELİ Stratejik Planımızda ve Yıllık Performans Planımımızda bulunmamasıdır.

Bu gerekçelerimizin ana amacı alınan kararların kanunlara uygun olması ve süreçlerin şeffaflığının teminidir. Bahsi geçen taşınmazda tüm Yalova’lı hemşehrilerimizin hakkı olması ve kamu menfaatinin ön planda tutulduğu bir değerlendirme modelinin tüm yönleri ile belirlenmesidir.

Bahsedilen HASILAT PAYLAŞIM MODELİ nde taşınmazda ne tür bir yatırım yapılacağı (Otel, AVM, Okul, Hastane v.b.) net olmaması, ihale aşamasında gelecek tekliflerin değerlendirilmesinin Milletin seçmiş olduğu meclis tarafından Milletin sesine kulak vererek karara bağlanması ortak mutabakatla oluşabilecek her türlü şaibeyi ortadan kaldıracağıdır.

Diğer bir konu ise kamu menfaatinin ön planda tutulduğu ve ortak mutabakatla yapılacak bir değerlendirme sonrası elde edilecek gelirin ne şekilde değerlendireceği konusu şimdiden bir kritere bağlanarak tüm kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Bu konuda yapılacak yatırım yada yatırımların şehrin vizyonuna katmadeğer katacak ve örnek olacak bir model olması öncelikli olmalıdır.

Her ne kadar da oy çokluğu ile encümene yetki verilip nihai kararın yasal olarak meclisin belirleyiciliği by pass edilse de tüm süreçler tarafımızdan yakinen takip edilecek ve kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.