Vefa Salman'ın önüne geldi ama Vefa Salman yapmadı...

Mustafa Tutuk'un önüne geldi ama Mustafa Tutuk yapmadı...

Bizde boş durmadık yani...

Bakın buraya bir link bırakıyorum... https://www.revizyongazetesi.com/milyonluk-eds-ile-ilgili...

Hem bizim ne yaptığımız bilinsin, hatırlansın hem de meselenin ne olduğu anlaşılsın diye...

Evet konuyu bu şekilde gündeme getirip peşini bırakmadığımız için şu ana kadar hayata geçmemişti bu proje...

Peki işin ehli Mehmet Gürel ne yaptı...

Koltuğa oturur oturmaz EDS'yi şak diye geçirdi belediye meclisinden hem de apar topar...

EDS ne mi?

Tek cümle ile anlatayım...

Yalova halkı kurulacak yeni sistemle ayda yaklaşık 10 milyon trafik cezası ödeyecek ve bu 10 milyonun yaklaşık 3 milyonu Yalova Belediyesi'ne kalacak!

Evet kıymetli Yalova halkı...

Vefa Salman'ın ve Mustafa Tutuk'un en zor zamanlarda bile "Yalova halkı tepki gösterir" endişesiyle onaylamadıkları bu projeyi işin ehli Mehmet Gürel hemen hayata geçirmek için kolları sıvadı!

Soru şu...

Yalova Belediyesi'ni AK Parti yönetirken bile çıkmayan karar yönetim CHP'ye geçince şak diye nasıl hemen çıkıveriyor!

Demem o ki;

Bu EDS kararı; Mehmet Gürel'in AK Partililerle ilişkilerinin boyutlarını gözler önüne sermesi açısından da önemli bir göstergedir!

Bunu zamanla herkes daha iyi anlayacak diye düşünüyorum.

Kıymetli okurlar... Gelin EDS ile ilgili Sözcü Gazetesi'nde Deniz Ayhan imzalı habere de bir göz atalım...

Haberin başlığı "BELEDİYELERİN RADAR RANTI"

Haber şöyle...

"Belediyeler tarafından kurulan elektronik denetim sistemi ''Rant kapısı'' oldu.

Belediyeler özel firmalara EDS sistemi kurduruyor, bölünmüş yollarda 120 şehir içi yollarda 99 kilometre sürati aşan sürücülere otomatik ceza yazılıyor. Cezanın yüzde 30'unu belediye, yüzde 17'sini sistemi kuran firma alıyor.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, konuyu TBMM'ye getirdi ve ''Tuzaklı rant sistemi var'' dedi.

2011 yılında çıkarılan yasayla trafikte belediyelere kısmî yetki verildiğini ve bu yasaya göre belediyelerin kendi kaynaklarını kullanarak elektronik denetim sistemi kurabildiklerini hatırlatan Tüzmen, “Geldiğimiz noktada bu sistem “vatandaşa tuzak yandaşa kıyak” sistemine döndü. Bu sistemden elde edilen, biriken paranın yüzde 30’unu belediyeler alıyor, yüzde 17’sini müteahhit taşeron firmalar alıyor, geri kalan da Maliye’ye” dedi.

ÇOK CEZADAN SİSTEMİ KAPATIYORLAR

Bu sistemi hükümetin, belediyelerin yada bakanlıkların yapmadığını, müteahhit firmanın yaptığını söyleyen CHP'li Tüzün, “Bu müteahhit firmalar özellikle belediye imar planları içerisinde. Çift yollarda, duble yollarda uygulama 110 artı 10 yani 120 ama şehir imar planlarda ise uygulama 90 artı 9 yani 99. Dolayısıyla, belediye ve bu şirket anlaşıyor, on yıllık bir sözleşme yapıyor. Bu on yıllık sözleşme karşılığında 7, 8, 10 tane istasyonun bedeli 5 milyon lira'' dedi ve şunları söyledi: ''Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 10 tane istasyonun aylık geliri ortalama 30 milyona yakın çünkü 10 istasyonda bin tane araca ceza yazılıyor günlük ortalama. Hatta müteahhit firma 'Çok ceza geliyor, ciro çok şişiyor, biz on yıllık sözleşme karşılığı yaptığımız masraf 5 milyon lirayı bir ayda karşılıyoruz 24 saat bu sistemi çalıştırmayalım.” diyerek bazı saatlerde bu sistemi kapatıyor. Vatandaşımızın kara yollarında uygun bir şekilde araç kullanmasını istiyoruz ancak bu sistem kaza yapma ihtimali, oranı yüksek olan yerlere kurulmuyor, tam aksine kaza yapma ihtimali az olan, 'Süratten yakalansın ve ceza ödesin' diye kurulan bir sistem. Vatandaşa tuzak, yandaşa kıyak sistemiyle ilgili bir önlem alınması gerekiyor." 

Evet EDS, işin ehli Mehmet Gürel'in Yalova halkına hediyesidir!

Yerinde incelemelerle takip ediyoruz Yerinde incelemelerle takip ediyoruz

Yalova'ya ve Yalova halkına hayırlı olsun.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni