Eylem Planlarınız hazır mı?

En azından kısa vadede neler yapacağınızla ilgili eylem planınız var mı?

Örnek…

Yalova Belediyesi ile Çınarcık Belediyesi’nin kısa vade eylem planı farklıdır…

Çınarcık, yaklaşan yaz aylarında bölgenin turizm yükünü çektiği için Çınarcık Belediyesi önceliklerini bu doğrultuda belirler ve buna göre bir eylem planı hazırlar kendine ve bunu uygulamaya sokar.

Peki Yalova Belediyesi’nin eylem planı nedir?

Var mı böyle bir planlama?

Sen il belediyesisin dolayısıyla senin nasıl ki bütçen büyük olduğu gibi sorunlarında büyük ve yatırımdan tasarrufa birçok eylem planını tak tak tak diye ortaya koyup hemen uygulamaya sokman lazım!

Hakan Korkmaz sen ne anlatıyorsun, bunlar daha belediye başkan yardımcılarını atayamıyorlar!” dediğinizi duyar gibiyim…

Valla haklısınız da…

Bende bazı bilgilere vakıf olup birilerini tanıdığım ve bunların olabileceğini de tahmin ettiğim için “Perişanlık dönemi diye anılacak bu dönem” dedim zaten.

Bakın bu konu siyaset üstü bir konu ve kesinlikle siyaset üstü bir şekilde son derece ciddiyetle ele alınması gerekir. Bu konulara partizan kafayla yaklaşan öngördüğüm perişanlığın fitilini de bir bakıma ateşlemiş olur!

Birileri bu meselelere “Belediye başkanı bizden olsun da belediye isterse batsın!” şeklinde partizan bir kafayla bakabilir ama biz böyle bakamayız!

Niye?

Bir kamu yöneticisinin nasıl sorumluluğu varsa bizim de kendi kulvarımızda kamu yararına üstlendiğimiz bir sorumluluk var da ondan… Bu yüzden bizim meselelere birileri gibi partizan bir kafayla bakma keyfiyetimizde lüksümüzde yok!

Siyasetçi türlü saiklerle bunu yapabilir... Hele ki karşı cenahta siyaset yapıyorsa "Bırakalım da rezil olsunlar" anlayışıyla sessiz kalabilirler ama dediğim gibi biz bunu yapamayız!

Evet bunlar ciddi meseleler olduğu gibi yine ülkesine ve milletine karşı sorumluluk sahibi olan ciddi insanların kafa yoracağı işlerdir!

Devam edelim…

Bakın ekonominin başındaki Bakan Mehmet Şimşek belediyelere ne diyor biliyor musunuz… Özetle “Ayağınızı yorganınıza göre uzatın” diyor!

Bakın müteahhitler alacaklarını arsa alarak tahsil etmeye başladılar çünkü başka türlü alamayacaklarını biliyorlar veya öngörüyorlar diyelim.

Yakında kuvvetle muhtemel alacaklı müteahhitlerin icra yoluyla tahsilata giriştiklerini de göreceğiz aynı eskisi gibi…

Şunu söylemek istiyorum…

İl Belediyesini yönetmekte bu mali konular da ciddi konular ve ciddiyetle ele alınmazsa işte dediğim gibi perişanlık olur sonra personelinden belediyeden yatırım ve hizmet bekleyen vatandaşa kadar aklınıza kim geliyorsa sıkıntı yaşar!

Bakın vatandaşın belediyeye üç kuruş borcu var diye vatandaşın banka hesaplarına bloke koymaya başladılar… ki bu iş bilmezliktir!

Niye biliyor musunuz?

Siz bunu yaparak güvensizlik ortamı yaratıyorsunuz ve belediyeden alacaklı müteahhide “gel sende benim hesaplarıma bloke koy” diyorsunuz bir bakıma… İş bilmezliği görüyor musunuz?

O yüzden “bırakın bu işin ehli palavralarını” dedim, diyorum zaten.

Bakın ortada bir iş bilmezlik, bir kifayetsizlik varsa orada mutlaka türlü bahanelerin arkasına sığınıp enkaz edebiyatı yapanları da görürsünüz, göreceksiniz!

İşte bakın daha belediye başkan yardımcısı atayamıyor birileri… Bu olacak iş midir?

Eğer kararları sen alamıyorsan bu olur!

Eğer karar merkezi sen değilsen, karar merkezi başka bir yerse bu olur!

Evet görünen köy kılavuz istemez…

Yalova Belediyesi'nde işimiz var kime gitmemiz lazım sorusunun cevabı Yalova Belediyesi'nde işimiz var kime gitmemiz lazım sorusunun cevabı

Hee… belki bunlar için “Kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmaz!” demek daha doğru olur…

Benden söylemesi.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni