Uzun süre görev yapan belediye başkanları için “Seçim kazanmayı iyi bilirler” şeklinde yorumlarda bulunmuştum.

Anlaşıldı ki;

Uzun süre görev yapan belediye başkanları sadece seçim kazanmayı değil partilerine seçim kaybettirmeyi de çok iyi biliyorlarmış!

Yalova’da da bu oldu mu olmadı mı yakında ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

Bunlar partilerin seçim sonrası yapacakları saha ve istihbarat çalışmalarıyla varsa ortaya çıkartılır ve Genel Merkeze rapor edilir.

Eğer bazı bilgilere ulaşma şansımız olursa ileri de bu konuyu daha geniş şekilde ele almayı düşünüyorum ve elbette bazı yorumlarımızda olacaktır.

Evet Yalova’da 31 Mart Yerel Seçimleri bitti ve yeni Belediye Başkanları mazbatalarını alıp görevlerine başladılar.

Özellikle AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde yok giderayak şu ihaleyi yaptılar yok şöyle oldu böyle oldu diye medyaya da yansıyan bazı hadiseler oldu. Elbette doğruysa tatsız şeylerdir bunlar ve yapılacak araştırmalarla veya devamında yapılacak soruşturmalarla gerçekler ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

Peki Yalova’da durumlar nasıl?

Yalova’da AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde yeni belediye başkanları “eski dönemde belediyenin kaynakları nasıl kullanıldı? Milletin paraları çarçur edildi mi?” diye araştıracaklar mı?

Olması gerekir mi? Elbette gerekir diye düşünenlerdenim.

Peki bu konuda kamuoyunda beklenti var mı?

İşçilerin ödemesini hemen yapın! İşçilerin ödemesini hemen yapın!

Elbette var… niye olmasın!

Özellikle bu konuda dedikodusu, söylentisi bol olan ilçelerde bunun olması yani geçmiş dönemlerin araştırılması bir elzem haline gelmiştir diye düşünüyorum.

Peki bunu kimler yapabilir?

Mesela AK Parti’den CHP’ye geçen Altınova’ya bakalım…

Acaba Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, daha önceleri demediğini bırakmadığı Metin Oral geçen 20 sene içinde neler yapmış, belediyeyi nasıl yönetmiş, iyi mi yönetmiş yoksa kötü mü yönetmiş diye araştıracak mı?

Bence bunun yapılması lazım çünkü bu yapılırsa her şeyden önce Altınova Belediyesi'nin 20 sene sonra neden el değiştirdiği ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Öyle ya… 20 sene sonra Altınova halkı neden belediye yönetimini değiştirdi? Acaba ilçe halkı yeni başkan adayını mı beğenmedi yoksa eski başkanın icraatlarını falan mı beğenmedi ve faturayı partiye keserek böyle bir tasarrufta bulundu?

Mesela belki de halk, belediye kaynaklarıyla şunun yapılmasını istiyordu da belediye başkanı bunu yapmadı veya başka bir şey yapmak suretiyle milletin parasını çarçur etti diye halk bunu cezalandırmış olabilir yani…

İşte bunların ortaya çıkması için geçmişte neler yapıldı, milletin kaynakları nasıl kullanıldı diye yeni gelen belediye başkanları bunlara elbette bakabilir ve bunda bir art niyette aramamak lazım diye düşünüyorum.

Peki gelelim zurnanın zırt dediği yere…

Altınova’nın yeni Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca bunu yapar mı?

Yani CHP’li Başkan Yasemin Fazlaca, AK Parti dönemini araştırır mı? Araştırabilir mi? Öyle ya da böyle çıkan sonucu da kamuoyu ile paylaşır mı? Paylaşabilir mi?

Mesela Yasemin Fazlaca yarın öbür gün çıkıp “Yaptığımız araştırmalarda belediyenin kaynakları şurada, şurada yanlış kullanılmış veya çarçur edilmiş!” der mi? Diyebilir mi?

Veya Yasemin Fazlaca yarın öbür gün çıkıp “Yaptığımız araştırmalarda gördük ki bizden önceki dönem belediyenin kaynakları gayet yerinde ve iyi bir şekilde kullanılmış” der ve kendisinden önce bu koltukta oturan Metin Oral’a kamuoyunun huzurunda teşekkür eder mi? Bunu yapabilir mi?

“İyi de Yasemin Fazlaca zaten Metin Oral’a teşekkür etti hatta teşekkür etmekle kalmadı ‘Emanetin emanetimizdir’ falan gibi sözler ederek Metin Oral’a adeta övgüler yağdırdı ya… Hakan Korkmaz senin bundan haberin yok mu?” diye soranlar olabilir…

Haberim var… olmaz mı…

Açıkçası Yasemin Fazlaca niye böyle davrandı veya davranmaya devam ediyor bilemiyorum…

Bana göre sadece Yasemin Fazlaca’nın değil Metin Oral’ın davranışları da hayli dikkat çekici yani…

Ne öyle elinde çiçekler, plaketlerle koştura koştura Yasemin Fazlaca’yı hemen makamda ziyaretler, tebrik etmeler falan…

Hatırlayın… seçim öncesi Yasemin Hanımda yapıyordu bunu ve her fırsatta soluğu Metin Oral’ın yanında alıyordu!

Hayır siyasette alıştığımız şeyler değil bunlar ondan diyorum yani… Yoksa buradaki nezakete şapka çıkartırım ben…

Ama…

Gelelim işin amasına…

Niye Altınova Belediyesi’ni hala Metin Oral yönetiyormuş gibi hissediyorum!

Veya niye Metin Oral belediyeden hiç gitmemiş gibi hissediyorum!

Acaba böyle hissetmemin sebebi; CHP’li Yasemin Fazlaca’nın dün demediğini bırakmadığı AK Partili Metin Oral karşısına aday olarak çıkmayınca ona birdenbire övgüler yağdırmaya başladığı için olabilir mi?

Veya acaba böyle hissetmemin sebebi; AK Partili Metin Oral’ın daha önce yalancılıkla ve iftira atmakla suçladığı CHP’li Yasemin Fazlaca’yı tebrik için koştura koştura soluğu hemen makamda alması olabilir mi?

Veya böyle hissetmemin sebebi ilçede çıkan “Yasemin Fazlaca seçimi kazanmak için Metin Oral’la anlaştı” söylentileri olabilir mi?

Neyse yakında her şey ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Hee… Ben burada Sayın Başkan Yasemin Fazlaca’ya da seslenip şunu açık bir şekilde ifade etmek isterim ki; İlçedeki veya Yalova kamuoyundaki bazı söylentilerin aksine ben sizin bundan sonra sanki eski Başkan Metin Oral’ın özel kalem müdiresiymiş gibi değil de mazbatanızda belirtildiği üzere Altınova Belediye Başkanı olarak gerçek bir şehri emin gibi yani olması gerektiği gibi hareket edeceğinizi düşünüyorum.

“İnşallah yanılmam” diyorum ve Altınova Belediye Başkanı seçilen Sayın Yasemin Fazlaca’yı elde ettiği seçim başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Elbette kendi kulvarımızda üstlendiğimiz misyon gereği; değerli Altınova halkına hizmet için atılacak her adımı ve alınan her kararı büyük bir dikkatle takip edeceğiz.

Ayrıca değerli Altınova halkının hak ettiği belediyecilik hizmetlerini alma noktasında bize yansıyan bir sıkıntı olması halinde, kamu yararına yapıcı eleştirilerimizi bilinen tarz ve üslubumuzla gerekirse en üst perdeden yapmaktan asla çekinmeyeceğimizin de şimdiden bilinmesini isterim.

Yarın Çınarcık’ı, çarşamba günü Çiftlikköy’ü, perşembe günü ise Yalova’yı yazmayı planlıyorum.

Hayırlı haftalar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni