CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;"Yeni dönemde Yalovamıza yön verecek, el ele verip Yalovamızı güzelleştirecek “İşin Ehli” Belediye Başkanımız Mehmet Gürel ve Belediye Meclis Grubumuzla ilk toplantımız.. Hayata geçirdiğimiz projelerle, yatırımlarla anılacağımız bir dönem olması dileğiyle.." ifadelerinde bulundu.

Bakın burada son cümleye dikkat çekmek istiyorum…

“Hayata geçirdiğimiz projelerle, yatırımlarla anılacağımız bir dönem olması dileğiyle..” diyor Başkan Erdem Doğancı…

Dikkat buyrun lütfen sadece temennide bulunuyor!

“Şu projeleri, bu projeleri, şu yatırımları mutlaka hayata geçireceğiz” demiyor, diyemiyor!

Hani inşallah bazı proje ve yatırımlarda bulunuruz da hani öyle anılırız dileğinde bulunmakla yetiniyor CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı…

Peki paylaşımında Mehmet Gürel’in “işin ehli” olmasına vurgu yapan Erdem Başkan niye “Söz verdiğimiz bütün projeleri hayata geçirip Yalova’nın bütün sorunlarını çözeceğiz” gibi net ifadeler kullanmıyor veya kullanamıyor?

Niye Erdem Doğancı,"Mehmet Gürel işin ehli olduğu için 2 milyarın üstünde bir bütçesi olan Yalova Belediyesi’ni mali disiplini bozmadan, borç batağı içine sokmadan kendi öz kaynaklarıyla gayet güzel bir şekilde yönetecektir" falan diyemiyor?

Kıymetli okurlar, değerli dostlar…

Aslında herkes neyin ne olacağını biliyor veya tahmin ediyor gibi...

Evet öncelikle şunu belirtmek lazım… Bu “işin ehli” lafı CHP Genel Merkezi’nin bütün adaylar için kullandığı bir motto…

Zaten belediye başkan adaylığına talip olan kişilerin her anlamda belli bazı özellikleri veya becerileri olması lazım ve aday tercihlerinde bu özelliklere zaten bakılıp ona göre karar veriliyor veya hani kötünün en iyisi seçilmeye çalışılıyor diyelim.

Diyeceğim o ki;

Bakın bu “işin ehli” lafı bir defa büyük bir kandırmacadan ibaret onu söylemek istiyorum.

Hee… Eğer söze “işin ehli” diyerek başlıyorsan işi temenni seviyesinde tutamazsınız, tutarsanız olmaz!

Bakın bu, milletin aklıyla dalga geçmektir!

Hem “Bizim Başkan işin ehli” diyeceksiniz hem de hani “inşallah böyle anılırız” temennisinde bulunacaksınız!

Hayır bu böyle olmaz!

Madem senin belediye başkanın işin ehli o zaman çıkacaksınız kendinize güvenli bir şekilde “Biz Yalova’yı proje ve yatırım anlamında adeta şaha kaldıracağız” minvalinde sözler edeceksiniz.

Ben aklıma geleni söyledim siz kendinizi nasıl ifade edersiniz bilemem ama bu iş öyle temennilerle falan olmaz!

Dalga mı geçiyorsunuz siz bu milletle?

“İşin ehli geliyor, geliyor… şunu yapacağız, bunu yapacağız” diyeceksiniz sonra işbaşı yapınca temenni moduna gireceksiniz öyle mi!

Dedim ya aslında herkes neyin ne olduğunu bildiği veya tahmin ettiği içindir bu ifadeler… bunun başka izahı olamaz diye düşünüyorum.

Şimdi Yalova Belediyesi’yle ilgili CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı gibi temennimi değil ama bir öngörümü tarihe not düşmek adına sizlerle paylaşmak istiyorum...

Evet Yalova Belediyesi Mehmet Gürel döneminde adeta bir perişanlık yaşayacaktır!

Bakın bu dönem kuvvetle muhtemel “PERİŞANLIK DÖNEMİ” olarak anılacaktır!

Tıpkı daha önceki CHP döneminde olduğu gibi…

Hatırlayalım…

Vefa Salman döneminde; Yalova Belediyesi borç batağında mıydı?

Evet borç batağındaydı!

Vefa Salman döneminde; Vefa Salman’ın makam aracına bile haciz kondu mu?

Evet kondu!

Makam aracı trafikte çevrilip bağlandı mı?

Evet bağlandı!

Yalova Belediyesi CHP döneminde bu rezilliği bile yaşadı mı?

Evet ne yazık ki yaşadı!

Vefa Salman döneminde; hizmet araçlarına bile hacizler konup bağlandı mı?

Evet bağlandı! Bunlar belgeli gerçeklerdir.

Peki Vefa Salman döneminde yani CHP döneminde; Yalova Belediyesi’nin 300’e yakın icra dosyası ve milyonlarca lira icra borcu var mıydı?

Vardı!

Peki Vefa Salman yani CHP döneminde; Yalova Belediyesi esnafa çok küçük miktarlardaki piyasa borçlarını bile ödeyemez bir halde miydi?

Evet bu haldeydi!

Peki Vefa Salman yani CHP döneminde; Yalova Belediyesi vatandaştan atık su parasını tahsil ediyor ama YASKİ’ye bu paraları ödeyemez bir halde miydi?

Bu işi çok iyi bilen ve bir ara bu sorunun çözümünde ciddi katkıları olan biri olarak konuşuyorum ki: Evet bu haldeydi!

Peki Vefa Salman yani CHP döneminde; Yalova Belediyesi tahsilat veznelerinde alacaklı icra avukatları nöbet tutup toplanan paraları hemen haczediyorlar mıydı? Yalova Belediyesi bu halde miydi?

Evet bu haldeydi!

Evet kıymetli okurlar, değerli dostlar…

Bu birkaç dikkat çekici hatırlatmayı yeterli görüyor ve daha yazıp uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum çünkü Yalova Belediyesi’nin Vefa Salman döneminde yani CHP döneminde nasıl yönetildiği de nasıl bir halde olduğu da bilinen ve inkâr edilemez bir gerçektir.

Evet kıymetli okurlar, değerli dostlar… Üzülerek öngörüyorum ki; Mehmet Gürel döneminde de aynı benzer duruma gelecek ve benzer hallere düşecektir Yalova Belediyesi!

Peki neden?

İster Mustafa Tutuk'a sorun ister Vefa Salman'a sorun İster Mustafa Tutuk'a sorun ister Vefa Salman'a sorun

Çünkü ortada “işin ehli” diye büyük bir kandırmaca var da ondan!

Bakın Mehmet Gürel, hayatında yönetimsel anlamda hiçbir başarısı olmayan dahası Yalova’ya bunca zaman en ufak bir faydası bulunmayan ve bunca zaman kendi siyasi ikbali peşinde koşmaktan başka hiçbir şey yapmayan bir siyasetçidir o kadar!

Ayrıca Mehmet Gürel’in bulunduğu makamda nasıl bir özgül ağırlığının olacağı da belediyeyi aslında kendisinin mi yoksa başkalarının mı yöneteceğiyle ilgili bilgiye dayalı ciddi şüphelerimin olduğunu da özellikle belirtmiş olayım… ki bunları zamanı geldiğinde zaten yazmayı düşünüyorum.

Evet bu ve benzer sebeplerden dolayıdır ki; Mehmet Gürel döneminin Yalova Belediyesi’nin adeta perişanlık dönemi olarak anılacağını öngörüyorum.

Peki bu perişanlık nasıl olacak?

Hemen bunu da kısaca özetlemeye çalışayım…

Mesela Yalova Belediyesi aynı Vefa Salman döneminde olduğu gibi yine bütçesiyle orantısız bir borç batağına saplanıp mali açıdan kendini döndüremez bir hale gelecek!

Mesela Yalova Belediyesi yine onlarca belki daha fazla icra dosyalarıyla karşı karşıya kalacak!

Maaş ödemelerinde ciddi sıkıntılar baş gösterecek ve maaş, ikramiye vesaire ödemelerinde ciddi aksamalar yaşanacak belki aylarca maaş ödemeleri bile yapılamayacak!

İşçi kıyımlarına gidilecek!

Yalova Belediyesi’nde ciddi işten çıkarmalar yapılacak!

Mehmet Gürel, söz verdiği projelerin büyük bir kısmını hayata geçiremeyecek ve yatırım anlamında da Yalova Belediyesi tarihinin en perişan günlerini yaşayacak!

Özetle Mehmet Gürel döneminde Yalova Belediyesi’nde bunların olacağını öngörüyorum.

İnşallah yanılırım ve yanıldığımı da yine buradan büyük bir keyifle yazarım.

Çünkü ülkesini ve milletini seven aklı başında hiç kimse bırakın Yalova Belediyesi’ni ülkedeki hiçbir belediyenin bu durumlara düşmesini istemez, öngörüde bulunabilir ama bunu temenni edemez!

Hee siyasetçiler siyasi saiklerle hani “o gitsin de yerine ben geleyim” diye bunu isteyebilirler belki ama aklı başında kimse ne bir belediyenin ne bir başka kamu kurumunun veya hazinenin veya genel anlamda devletin zora düşmesini istemez, bunu arzulayamaz!

Adeta bir uyarı niteliğindeki öngörüm inşallah birilerine yönetimsel hatalarda bulunmamak ve en doğru kararları alma noktasında adeta bir kamçı vazifesi görür.

İnşallah Mehmet Gürel görev süresi içinde reaktif değil proaktif bir anlayışla hareket eder ve Yalova Belediyesi’ni öngörülerimde ifade ettiğim gibi bir perişanlık içine sürüklemez!

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Sosyal medyada özelden veya WhatsApp’tan veya diğer iletişim kanallarından gönderilen bayram mesajlarına tek tek dönüş yapamıyorum. Herkese iyi bayramlar diliyorum.

Not: Zaman zaman bir açıklama veya gördüğüm bir fotoğraf üzerine spontane kararlar verip yorumlarda bulunduğum için yazı planlamalarımda yer değiştirmeler veya sarkmalar olabiliyor. Aslında bugün Çınarcık’ı yazacaktım ama Erdem Doğancı’nın açıklamasını görünce yine Yalova Belediyesi’ni konu ettim. Çınarcık ve Çiftlikköy’le ilgili değerlendirmelerimi önümüzdeki günlerde yazmayı planlıyorum. Merak eden okurlarımızın bilgisine.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni