31 Mart 2019 seçimlerinin önemine vurgu yapan Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş,”Muhalefetin Cumhurbaşkanımızın tabiriyle zillet ittifakı Türkiye’yi her zaman geriye götürmek isteyen, Türkiye’nin yarınlarına dair söyleyecek hiç bir sözü olmayan bu siyasi ittifak 31 Mart seçimlerini bir sistem tartışmasına çekmeye, seçim sonuçlarını Türkiye’de yeniden kavgaların dövüşlerin başlayacağı bir zemine çekmeye çalışıyor.” dedi.

Ak Parti Yalova adaylarının tanıtım toplantısında konuşan ve 31 Mart seçimlerinin Yalova içinde önemine vurgu yapan Milletvekili Ahmet Büyükgümüş şöyle konuştu:

CUMHURİYETİN KURULUŞ DEĞERLERİNE BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ

"Ak Parti kadroları gülmek, eğlenmek için değil halkımızı güldürmek, hayatımızı şenlendirmek için yürüyen bir harekettir. Öyle gülerek siyaset yapanlara siz bakmayın.  Bugün Yalova’da ne varsa hizmet adına ne yapılmışsa bu Ak Parti’nin eseridir. Yalovamızın bir simgesi var, yürüyen köşkümüz. Atatürk bir ağacı kesmemek için köşkü yürütme talimatı vermiş. “Ağacı kesmeyeceksiniz binayı yürüteceksiniz” demiş. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama şunu da iyi anlatacağız. Körfez geçiş köprüsü orada Hersek Lagünü yani dünyanın en önemli kuş cennetlerinden biri var olduğu için projesi değiştirildi milyonlarca lira para harcandı ve biz daha ucuza mal edelim doğa katledilsin demedik, bunu Ak Parti başardı. Şimdi size sormak istiyorum...Kim Yalova’nın kuruluş değerlerine daha çok sahip çıkıyor. Kim Cumhuriyetin kuruluş değerlerine daha çok sahip çıkıyor. Biz çıkıyoruz.

VEFA SALMAN VE AVNİ KURT'A GÖNDERME YAPTI

24 Haziran seçimlerinden itibaren hep şunu söyledik...dedik ki; Bizim için Yalova esastır. Eğer Yalova için bir hizmet varsa biz Ak Parti olarak hiç bir zaman sarfı nazar etmeyiz. Bunu Yalova Belediyesi’ne söyledik. Dedik ki, bir projeniz bir programınız, hazırladığınız Yalova için bir çalışma varsa bunun Ankara ayağında bizde size destek olalım dedik. Bunu Çınarcık Belediyesi’ne de söyledik. Ama şu ana kadar bana hiç kimse Yalova’da şöyle bir çalışma yaptık Bakanlıkta şöyle bir işimiz var demedi. Çünkü Yalova için dertlenen Yalova için hayalleri olan Yalova için programı olan sadece Ak Parti’de ondan.

Çiftlikköy ilçemizin o güzelim sahil şeridi Ak Parti döneminde yapıldı. Ak Parti döneminde geliştirildi. Ve açıkçası itiraf etmek istiyorum bir Çınarcık’lı olarak gıptayla bakıyorum oraya. Neden? Neden aynı sahil şeridinin devamında o güzelim yer yok? Çünkü orası Ak Parti’li Belediye tarafından yönetilmiyor da ondan. İşte bizim vazifemiz çok çalışmak ve yeniden Çınarcık’ı Ak Parti Belediyeciliği ile buluşturarak bir hizmet yolculuğuna yeniden çıkmak.

400 YATAKLI HASTANE

Yalova’da 400 Yataklı bir Devlet Hastanesi’ni devreye sokuyoruz. Bu şunun için önemli. Bunu hane hane kapı kapı anlatmamız lazım. Tüm Türkiye’de tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde hem Sayın Cumhurbaşkanımıza Meliha Vekilimizle, İl Başkanımızla beraber defalarca giderek Sağlık Bakanımızla her gördüğümüz yerde söyleyerek bu hastaneyi tasarruf tedbirlerinin dışına çıkarttık. Hani bize soruyorlar ya ne yaptınız Yalova’ya? Ne gayretin içindesiniz diye? 23 Ocak’ta bu Hastanenin Ankara’da ihalesi yapılacak. Ve inşallah yerel seçim çalışmalarımız boyunca da buranın temelini atmış olacağız. Dikkatlerinizi bir noktaya çekmek istiyorum. Geçtiğimiz yerel seçimde Yalova’ya helikopter ambulansı yapacağım diye iddia eden, broşür dağıtan bir parti vardı değil mi? Onun başkanı vardı? Nerede helikopter ambulansımız? Nerede? Alanı nerede? Helikopter nerede?



Evet bizim projemizde var bakın. 23 Ocak’ta bu da ihaleye çıkacak ve Yalova, sadece Yalova’ya değil tüm bölgeye hizmet eden güçlü bir sağlık ambulansı kazanmış olacak."

İşte o açıklamalar

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kgvG0U6h-e0&feature=youtu.be[/embed]

 

AK PARTİ YALOVA ADAYLARI

Yalova Belediye Başkan adayı olarak Yusuf Ziya Öztabak daha önceden açıklanmıştı.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar yeniden aday gösterildi.

Termal ilçesinde Sinan Acar, Çınarcık'ta Numan Soyer, Altınova ilçesine bağlı Subaşı beldesinde Volkan Yılmaz, Tavşanlı beldesinde Kadri Çiçek, Kaytazdere beldesinde Orhan Karabulut, Çınarcık Esenköy'de Özen Kaptan, Teşvikiye'de Suat Meydan, Koru'da Ersoy Baday, Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde Şaban Ertan, Kadıköy beldesinde ise Mehmet Şahin aday olarak gösterildi.