Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, önceki dönemden kalan borçları belediye binasına astırdığı afişle duyurdu.

Başkan Adil Yele bugün CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı’nın da katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kısaca bakalım Başkan Adil Yele neler demiş...

“Ağır bir borcumuz var ama enkaz edebiyatı yapmayacağım, ilk işimiz tasarruf…”

“İlk hamlem görevi teslim aldıktan sonra, belediyede çalışan personel, mesai arkadaşlarımın maaşlarıyla alakalı oldu. Geldiğimizde bir kaynak yoktu bununla alakalı. Hızlı bir hareketle ilk maaşlarımızı çok şükür iyi bir şekilde ödedik. Eksiksiz, kesintisiz bir şekilde personel arkadaşlarımın maaşını ödedim.”

“Tabii bundan sonraki süreçte belediyenin borç yükü tahmin ettiğimden biraz daha fazla çıktı.”

“Önümüzdeki süreçlerde bu borç yükünün azalıp arttığını şeffaf bir şekilde vatandaşımıza anlatacağız. Vatandaşın parasını nereye harcadığımızı, nerelerde tasarruf yaptığımızı teker teker anlatacağız bu süreçte.”

“Maaşları ödedikten sonra bu 322 Milyonun karşılığında kasamızda da 1 milyon bir para var. Dönemeyen bir sistem var. Hızlı bir şekilde belediyenin gelirlerini arttıracak hamlelerle alakalı startı verdik. Burada önümüzdeki kısa bir zamana ihtiyacımız var. Belki 3-5 aylık bir süre içerisinde burada çalışan bir mekanizma, belediye başkanının sadece maaş ödemeyi düşünmediği bir sistem, yatırım yapmayla alakalı bir sistem anlayışını ortaya koyacağız. Ben hayatım boyunca hiçbir şekilde enkaz edebiyatı yapmadım, burada da yapmayacağım. Borcumuz var, ağır bir borç. Bunun bilincindeyiz ekip arkadaşlarımızla beraber. Hızlı bir şekilde belediyenin kaynaklarını artırıp, en önemli projemiz aslında sahada da bunu söylemiştim ben seçim süresi boyunca. Tasarruf, tasarruf, tasarruf. Tasarrufla alakalı hamleleri başlattık. Şöyle ki bu 10-15 günlük süre içerisinde bile bunun farkına varmaya başladım.”

“Nasıl aile ekonomisinde bir tasarruf yapıyorsunuz, ayağınızı yorganıza göre uzatıyorsunuz burada da ilk etapta ayağımızı yorganımıza uzatacağımız bir sistem anlayışı içerisinde olacağız. Tasarruf yapacağız, yapmaya başladık. Mali ve kurumsal yapıyı güçlendireceğiz. Burada kişiye dayalı değil, sisteme dayalı, kurumsal bir yapı anlayışı ortaya koyacağız. Bu zaten otomatikman mali olarak da belediyenin güçlenmesini sağlayacak. Burada daha önce belediyede görev yapmış, Çiftlikköy’e hizmet etmiş, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar ve belediye başkanlarımıza teşekkür etmiştim. Aynı söylemleri devam ettiriyorum. Biz burada bir bayrak teslim aldık. Aldığımızdaki bayrağı teslim aldığımızdaki durumu size bugün şeffaf bir şekilde gösteriyoruz. Bu bayrağı nasıl daha ileri noktaya taşıyabileceğimizle alakalı hamlelerimizi de anlatacağız. Bunun bilincinde hareket edeceğiz. Çiftlikköy ilçesini ben ve ekip arkadaşlarım Yalova'da ön plana çıkartacak, belediyecilik anlamıyla yönetilme anlayışıyla Çiftlikköy’ün yaşanılabilir bir kent kimliğine kavuşmasıyla alakalı hamlelerimiz olacak.”

“Bir enkaz edebiyatı yapmıyoruz. En kısa zamanda biz bu işleri toparlayacağız ve önümüze bakacağız. Zaman hayıflanma, yakınma, ağlama sızlama zamanı değil, icraat ve hizmet zamanı. Ekip arkadaşlarımla beraber, meclis üyesi arkadaşlarım ve belediyedeki personel arkadaşlarımızla beraber, topyekûn bir şekilde güzel bir hizmet anlayışıyla Çiftlikköy halkına hizmet edeceğiz. Çiftlikköy’de seçim sürecinde bir el ele sloganı ön plana çıkmıştı. Bu toplumda çok ciddi bir karşılık da buldu. Biz bunu Çiftlikköy’de artık “el ele belediyecilik” adı altında geliştireceğiz. Bu konudaki sinerjiye ve enerjiye sahibiz. Her işe başladığım gibi Allah'ın izniyle besmele çekerek “Bismillahirrahmanirrahim” diyerek işe başlıyoruz.”

Evet Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin açıklamalarını son derece yerinde, seviyeli ve güven verici bulduğumu ifade etmek isterim.

Hakan Korkmaz, Mehmet Gürel hakkında suç duyurusunda bulundu! Hakan Korkmaz, Mehmet Gürel hakkında suç duyurusunda bulundu!

Personel maaşlarının hemen ödenmesi, enkaz edebiyatı yapmama vurgusu, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız vurgusu, tasarruf vurgusu, mali ve kurumsal yapıyı güçlendireceğiz vurgusu çok güzel ve güven vericiydi.

Kendisini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

Dikkatle takipteyiz.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni