ÖZEL HABER/ Eski Jitem Komutanı emekli Paşa Levent Ersöz'ün, Kayraport adlı yeni kurduğu firmayla Çınarcık'ta sahil dolgusu yapması tartışma konusu oldu. Belediye'den dolgu ihalesini ihaleye tek başına girip alan emekli Paşa Levent Ersöz'ün, daha önce böyle bir iş yapmamasına ve firmasının dolgu konusunda hiç bir tecrübesi ve iş bitirmesi olmamasına rağmen Çınarcık'ta sahili doldurmaya çalışması endişe yaratıyor!

İZİN GÖSTEREMİYORLAR!

Emekli Paşa Levent Ersöz'ün yeni kurduğu Kayraport adlı firmanın Çınarcık Sahil Dolgu Projesi'yle ilgili elinde her hangi bir kurumdan alınmış izin bulunmaması ve ne firmanın ne de belediyenin bu konuda alınmış bir izni yapılan çağrılara rağmen gösterememesi kafaları karıştırıyor.

DENETLEME YOK!

Daha önceki Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun Çınarcık'taki dolgu çalışmalarıyla ilgili gece dökümlerini yasaklaması ve blok taş dışında alana kesinlikle döküm yapılmaması talimatı ve sıkı denetleme tedbirlerinin yeni Yalova Valisi tarafından uygulanmaması da kafaları karıştırıyor!



BAŞKAN HAKKINDA RÜŞVETTEN SUÇ DUYURUSU VAR!

Öte yandan Çınarcık Belediye Başkanı ve bazı belediye görevlileri hakkında dolgu ihalesini alan firmayla aralarında şüpheli para transferleri var iddiasıyla rüşvet alıp verme, ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla yürüyen soruşturma olması ama buna rağmen sahil dolgu çalışmalarının başlaması ve günümüz dolgu tekniklerinden uzak, anroşman yapmadan İstanbul Metro bacasından kimyasal patlatmayla çıkan malzemenin Çınarcık denizine dökülmesine göz yumulması soru işaretlerini arttırıyor!

ALPAY TÜRKOĞLU UYARMIŞTI!

Daha önce "PAŞA BİZİ DOLANDIRDI" diyen Levent Ersöz'ün eski ortağı Düzce Denizcilik Firması sahiplerinden Alpay Türkoğlu, şok iddialarda bulunmuş ve,"Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Paşanın tehdit ve baskılarından yıldığı için usulsüz bir ihale yaptı" demişti.

VALİ NİYE GÖZ YUMUYOR?

Yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çınarcık Sahil Dolgu Projesi'ni, çalışmalarda kurallara uyulmadığı ve kaçak döküm yapıldığı için 2 defa durduran Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu: "Daha önce aynı bu şekilde sözde dolgu çalışması yapıldığı için durdurulan projede çalışmalar aynı şekilde devam ediyor. Bu inanılması güç bir durum!

Çınarcık Belediye Başkanı ve bazı yetkililerle ilgili projede ihaleye fesat ve rüşvet alıp verme gibi çok ciddi suç duyuruları ve yürüyen soruşturma varken bu şekilde dolgu çalışmalarının yeniden başlaması ve Başkan Avni Kurt'un anroşman yapılmadan denize inşaat pisliği dökülmesine göz yumması,  "rüşvet iddiaları doğru mu acaba" dedirtiyor adeta ve kafalarda soru işaretlerine sebep oluyor!

İyi de projedeki sıkı denetleme tedbirleri niye gevşedi, onu anlamak mümkün değil!

Eski Vali Selim Cebiroğlu, projede gece dökümlerini kesinlikle yasaklamış ve anroşman yapmadan inşaat atığı, moloz vs. dökülmesine izin verilmeyeceğine dair hem ulusal basına sözlü, hem de yazılı açıklaması, talimatı vardı.

Ne oldu da bu denetleme tedbirleri gevşetildi?

Levent Ersöz Paşa, İstanbul'un inşaat pisliğini Çınarcık Denizine paşa paşa döküyor ve kimsenin gıkı çıkmıyor!

İnanılır gibi değil!

İşin garibi, Eski Jitem Komutanı Levent Ersöz'ün sahibi olduğu ve dolgu ihalesini alan Kayraport'un iş bitirmesi yok!

Dahası sahil dolgusuyla ilgili hiç bir tecrübesi yok bu yeni kurulan firmanın!

Hal böyleyken; sahil dolgusu gibi çok önemli bir iş nasıl oluyor da böyle tecrübesiz ellerde hem de deprem bölgesi Çınarcık'ta bu şekilde yapılmaya çalışılıyor?

İnanılır gibi değil!

Bu ülkenin hakikaten çivisi çıktı galiba!

Başta Yalova Valisi Tuğba Yılmaz olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırıyorum.

Çınarcık'taki bu çevre felaketinin bir an önce durdurulması, anroşman yapılmadan dolgu alanına inşaat pisliği dökülmemesi, gerekli izinler, dökülecek malzemenin analiz raporları kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra sıkı denetim tedbirleri uygulanarak projede çalışmaların başlaması gerektiğini belirtip yetkilileri uyarıyorum!"