Siyasete MHP'de başlayan ve ANAP'ın kurucuları arasında yer alan ünlü siyasetçi Yaşar Okuyan, CHP’ye geçti. Yaşar Okuyan’a CHP rozetini grup toplantısı öncesi CHP Lideri Kılıçdaroğlu taktı.

Vatan Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, Vatan Partisi'nin CHP'li 15 vekilin istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesine tepki göstermesi üzerine istifa etmişti.

ATATÜRK'ÜN PARTİSİNE GELDİK

Yaşar Okuyan CHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "40 yıl öncesinde kalmış sağ sol meselesini yeniden gündeme getirme çabası var. Belli merkezlerden iktidar ve yandaşları 40 sene öncesinin olaylarını kaşımak istiyorlar. Bu oyunu bozmak zamanıdır. Bu yüzden Atatürk'ün partisine, Mustafa Kemal'in partisine geldik." dedi.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Aslen Büyükköy, Çayeli, Rize’den Yalova’ya yerleşen bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi. Bir dönem gazetecilik yaptı ve İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yalova’nın il olmasından sonra 20. Dönem’de Yalova milletvekili seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

MESAJDIR, DEĞERLİDİR...

Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz,"Yalova ve ülke siyasetinin duayen ismidir Yaşar Okuyan. Geçtiğimiz yıllarda ciddi bir karaciğer ameliyatı geçiren 70 yaşındaki ünlü siyasetçinin CHP’ye katılması semboliktir, bir mesajdır ve değerlidir." dedi.