AK Parti iktidarında Türkiye, şimdi de Sudan'ın tarım ve hayvancılık kapasitesini geliştirmeye yönelik bu ülkeden 50 bin büyükbaş, 2 bin küçükba

AK Parti iktidarında Türkiye, şimdi de Sudan'ın tarım ve hayvancılık kapasitesini geliştirmeye yönelik bu ülkeden 50 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvan, 30 bin ton buğday, 15 bin ton kavun-karpuz, 14 bin ton marul ve lahana, 8 bin ton et, 2 bin ton tereyağı, bin ton sarımsak, 2 milyon adet yumurta, 500 ton bal, 5'er bin ton patates, domates, buğday (farklı çeşit), arpa, yulaf, mısır, 2 bin ton da üzüm ithal etmeye hazırlanıyor.

Evet... İki ülke arasında imzalanan ticaret anlaşması önceki gün TBMM Dışişleri Komisyonunda ele alınırken tepkiler üzerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, anlaşma için "Sudan'ın tarım ve hayvancılık kapasitesini geliştirmeye yönelik" demiş.


Tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ülkeyi 17 yıl sonunda dışa bağımlı hale getirip kendi çiftçisini, üreticisini perişan edip, başka ülkenin tarım ve hayvancılık kapasitesini geliştirmek için uğraşan tek iktidar her halde AK Parti iktidarıdır!

Düşünsenize... Yıllardır iç savaş yaşayan Suriye’den patates aldık, yetmedi... şimdi de Sudan’dan buğday alıyoruz, var mı ötesi... Yıllarca tahıl ambarı diye bilinen Türkiye, 17 yılın sonunda Sudan’dan buğday alıyor... hayaldi gerçek oldu!

Hani bir slogan vardı ya... “Yaparsa AK Parti yapar” diye...
Doğruymuş... Başka hiç bir iktidar bunları yapmaz, yapamaz... Yaparsa AK Parti yapar!

Evvelsi gün Konya’da konuşan CHP Milletvekili Abdüllatif Şener,"Hükümet üretim ve istihdamı teşvik etmediği için işsizliği artırmakta. Bu tablo hükümetin 17 yıldır ekonomiyi yanlış yönetmesinden kaynaklanmaktadır. Türkiye’de korkunç bir geçim sıkıntısı var. Türkiye acilen bu hükümetten kurtulmalı" demişti.

Şener haklı... Bu ülkede tarımı, hayvancılığı sistematik olarak bitirme gayreti izlediği politikalardan belli olan... Meksika’dan nohut getirip paketin üzerine “Önce Vatan” yazıp millete yediren... kendi çiftçisi, üreticisi perişan haldeyken başka ülkelerin tarım ve hayvancılığını geliştirmeye yönelik politikalar peşinde koşan bu zihniyetten Türkiye acilen kurtulmalı.

Hakan Korkmaz
Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/07/sener-turkiye-acilen-bu-hukumetten-kurtulmali/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/05/meksikadan-nohut-getirip-paketin-uzerine-once-vatan-yazmak-akp-zihniyeti/