Kulis/Yorum... Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen görevden uzaklaştırılan Yalova Belediy

Kulis/Yorum... Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ilk seçimlerde Milletvekili adayı gösterilmek için Kılıçdaroğlu’ndan söz aldığı kulislerden sızan ve ulaştığım bilgiler arasında.

Vefa Salman’ın artık gözünü milletvekilliğine diktiğini ve bu yönde bir siyasi hedefi olduğunu çok önceden açıklamıştım zaten.


Evet Salman artık belediye başkanlığı yapmak istemiyor ve tek hedefi Milletvekili olmak... ki bu yüzden ulaştığım bu kulis bilgisi beni şaşırtmadı açıkçası.

Malum soruşturma ve yargılanma sonucu ne olur bundan bağımsız konuşuyorum ki; ilk seçimlerde Vefa Salman’ı CHP’nin Yalova 1. Sıra Milletvekili adayı olarak göreceğiz büyük ihtimalle.

Tabii bu durumun Yalova siyasetinde sadece CHP kanadını değil AK Parti kanadını da doğrudan etkileyen bir gelişme olacağını düşünüyorum.

Şöyle ki;

Yerel seçimlerde AK Parti’yi zorlayacak tek isim her şeye rağmen Vefa Salman’dır ve Vefa Salman Milletvekili adayı olursa... Milletvekili olursa büyük ihtimalle Mehmet Gürel 2. Sıra adayı olmaz ve kendisine Belediye Başkanlığı adaylığı kalır diye düşünüyorum.

Aslında demek istediğim şudur ki;

Vefa Salman Milletvekili olursa yeni dönemde de Yalova Belediyesi AK Parti’de kalır diye düşünüyorum.

Yine Milletvekilliği için bir öngörümü şimdiden belirtmek isterim ki;

Yalova'daki malum siyasi konjonktürde MHP, son gelişmeler ve hareketlilikle Yalova'da 1 vekil adayını Ankara'ya gönderebilir ilk seçimlerde ve artık buna çok yaklaştığını tahmin ediyorum... tabii ki doğru adayı bulması halinde diye de ekliyorum.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/02/15/icisleri-bakani-vefa-salmani-gorevden-alabilir/