Yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve en son bir zamanların kudretli, sır dolu paşası olarak bilinen eski JİTEM Komutanı Levent Ersöz’ün yapmaya

Yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve en son bir zamanların kudretli, sır dolu paşası olarak bilinen eski JİTEM Komutanı Levent Ersöz’ün yapmaya kalkıp bitiremediği Çınarcık Sahil Dolgu Projesi’ni AK Parti iktidarı Çınarcık Belediyesi AK Parti’ye geçince merkezi bütçeden yapma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş sosyal medya hesabından "müjde" diye haberi vermiş ve “Çınarcık Sahil Dolgu Projesinin yapım çalışması başlıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından planlanan yatırım bedeli yaklaşık 10 milyon lira değerinde olan bu güzel projeyle 24 bin m² dolgu alanı oluşturulacak.” demişti.




Daha sonra genç vekil Ahmet Büyükgümüş bana yaptığı özel açıklamada,”Çınarcık Sahil Dolgu Projesi ihalesinin yapıldığını ve sözleşmesinin de imzalandığını söylemiş, “İhaleyi kim kazandı?” soruma ise “Bilmiyorum” diye cevap vermiş, bende bunları okurlara duyurmuştum.

Lafı hiç uzatmadan şu soruyu sormak isterim...

Bu iş 10 milyona mı ihale edildi?

Kazıklama sistemi ile mi yapılacak?

Eğer 10 milyona bu projenin sadece dolgu kısmı yapılacaksa... yani anroşman yapılıp içi doldurulup üzerine beton dökülecekse ve kazıklama yapılmayacaksa...

Şunu buradan çok rahat söyleyebilirim ki;

Bu proje yani Çınarcık Sahil Dolgu Projesi zaten rant projesiydi... şimdi oldu soygun projesi!

Bakın bu projeyi taşı da satın alıp 1. Sınıf yapsalar... 5 milyon gider.

Ama nasıl yapacaklarını ve hangi taşı, hangi malzemeyi nereden alıp kullanacaklarını tahmin ettiğim için taş çatlasa bu iş 2.5 milyona biter.

Hani dolgu alanının yanına bir çıkıntı, tahkimat yapıldı ya büyük taşlarla... (şimdi o taşlarında nereden alındığını söylemeyeyim) 28 bin liraya mal oldu... oradan hesaplayın.

Deprem bölgesi Çınarcık'ta kurallara uygun yapılmadığı için bu projeyi defalarca durdurmuş biri olarak söylüyorum ki; burnuma pis kokular geliyor!

10 milyon... yazık günah milletin parası bu... bizim cebimizden çıkacak, milletimizin cebinden çıkacak.

İnşallah yanılırım.

Hakan Korkmaz
Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2016/06/08/dolgu-durdu/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/01/01/ak-parti-yalova-milletvekili-ahmet-buyukgumus-revizyon-gazetesine-konustu/