CHP, elinde bulundurduğu belediyelerde çok iyi işler yapıyor ve halkın büyük beğenisini kazanıyor. CHP’nin elindeki İstanbul’da zaten ülkeyi yön

CHP, elinde bulundurduğu belediyelerde çok iyi işler yapıyor ve halkın büyük beğenisini kazanıyor. CHP’nin elindeki İstanbul’da zaten ülkeyi yönetmesi beklenen bir Cumhurbaşkanı adayı var... Yine CHP’nin elindeki Ankara’da belediyeciliğin kitabı adeta yeniden yazılıyor falan...

Uzatmayayım...

Fakat CHP’nin adeta boynunu büken bir il var.

O da Yalova.

Evet malumunuz CHP’nin elindeki Yalova Belediyesi, patlak veren yolsuzluk skandalı ve beraberinde yürütülen soruşturma kapsamında AK Parti’ye geçti.

CHP’de gözler Yalova’dan çıkacak sonuca bakıyor çünkü burada bir mahkumiyet çıkarsa eğer bırakın bunun yereldeki sonuçlarını... genel siyasette bile sonuçları olabilir... en azından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlarda, televizyonlarda Yalova üzerinden CHP’ye yükleneceğini tahmin etmek zor değil... ki yine bu durumun siyaseten CHP’nin işine gelmeyeceği bir gerçektir.

Kim ister Belediye Başkanı veya yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla görevden alınsın, yargılansın ve ceza alsın diye...

Peki ne olacak?

Şimdi CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman görevden uzaklaştırıldı ve şu anda sesi soluğu çıkmadan evde oturuyor. İşte kafasında kuşla falan videolar çekip sosyal medyadan falan paylaşıyor.

Ne bir açıklaması var ne bir şey... ki bu haline bakılırsa kendisi bile kendisinden umudunu kesmiş artık gibi bir görüntüsü var açıkçası.

Hani belki de "konuşursam, çıkıp bir şeyler söylersem hemen gözaltına alınırım" gibi bir endişesi vardır kim bilir! Çünkü kendisiyle ilgili de yürütülen bir soruşturma var ve bu soruşturmayla ilgili daha ifadesi alınmadı Salman’ın.

Öte yandan Yardımcısı Halit Güleç hala tutuklu.

Bu arada Yalova’da fısıltı gazeteleri de hiç boş durmuyor tabii...

Bir gün "Halit Güleç tahliye olacak" söylentileri... diğer gün "Vefa Salman göreve dönecek" söylentileri falan bitmek bilmiyor.

Oluru var mı peki bu işin?

Tabii o yargının bileceği iş... ama "yargı siyasallaştı" eleştirilerinin de bu ülkede sıkça yapıldığından yola çıkarak hani özellikle "Vefa Salman göreve dönecek" söylentilerinin kolay kolay gerçekleşecek bir durum olduğunu ben pek tahmin etmiyorum açıkçası ama dediğim gibi sonuçta yargının bileceği iştir bu.

Hee... bildiğim bir şey var ama...

Nedir o?

AK Parti, bunun olmaması için yani Vefa Salman’ın göreve dönmemesi için işi sıkı tutuyor ve bu anlamda elinden geleni yapacak gibi...

Şöyle ki;

AK Parti’li Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk bu konuda bir adım attı...

Nedir o adım?

AK Parti’li Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Belediyesi’nde CHP, yani Vefa Salman döneminde yapılan bütün ihalelerin araştırılması talimatı verdi ve konuyla ilgili bir denetim komisyonu kurulacağı bilgisini Sayın Mustafa Tutuk geçen yaptığımız görüşmede bize söyledi.

Bu koronavirüs salgın sürecinden sonra Yalova siyasetini hayli sıcak günlerin beklediğini söylemiştim.

Evet... Yalova Belediyesi’nin yönetimini eline geçiren AK Parti’nin belediye yönetimini tekrar CHP’ye vermeye pek niyetinin olmadığını söyleyebilirim.

Bakalım CHP’nin yaptığı ihalelerden bir şeyler çıkacak mı?

Çıkarsa CHP açısından tabii ki sonuçları olur!

Şöyle ki;

Bir daha ki yerel seçimlerde Yalova Belediyesi hangi partiye geçer değil... Mustafa Tutuk devam eder mi? Yoksa AK Parti Mustafa Tutuk’un yerine bir başka ismi mi aday gösterip getirir... onu konuşuruz diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyongazetesi.com

Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/19/hakan-korkmaz-yazdi-yalova-siyasetini-hayli-sicak-gunler-bekliyor/