Dün CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a Yalova Belediye Başkanının hukuki durumu sorulunca Öztrak’ın "Yalova Belediyesi Genel Sekreterimiz serbest b

Dün CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a Yalova Belediye Başkanının hukuki durumu sorulunca Öztrak’ın "Yalova Belediyesi Genel Sekreterimiz serbest bırakıldı" şeklinde ifadeleri oldu.

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’te az önce bu ifadelere dikkat çekerek,"CHP Sözcüsü Sayın Faik Öztrak’ın Yalova’yla ilgili açıklamalarını hayretle karşıladım. Yalova büyükşehir statüsünde bir il olmadığı için belediyemizde genel sekreter bulunmuyor. Bu söylem, CHP’nin nöbetleşe yalancılık stratejisinin bir parçasıdır." demiş.


Doğrudur... ama burada sanırım bir dil sürçmesi var... şöyle ki;

Bence CHP Sözcüsü, Halit Güleç’in sekreterinin serbest bırakılmasını kastetti ama dediğim gibi sanırım dili sürçtü.

Bende bu hatayı dinler dinlemez gördüm, fark ettim ama canlı yayında söylendiği ve görüntülü bir açıklama olduğu için kimin ağzından ne çıkarsa medya mensubu onu yazmak, aktarmak zorundadır.

Genç vekil eleştirisinde kısmen haklıdır... şöyle ki;

Ya Yalova Belediyesi’nde Genel Sekreter yok bunlar var diyor falan diye tiye de alınabilir belki ama... işte "gerçek gündem" haber sitesinin yani CHP’ye yakın bir haber sitesinden alıntı yapıp “Yandaş medya sorgulamadan bunu servis ediyor” ifadeleri doğru olmamış.

Tekrar söylemekte fayda görüyorum ki...

Bende haberi bu şekilde verdim mesela... sebebini de izah ettim... kim ne derse biz onu servis ederiz... kelimelerde oynamalar yapamayız.

Yine tekrar etmek isterim ki Sayın CHP Sözcüsü bence Genel Sekreter derken Halit Güleç’in sekreterinin serbest bırakılmasını, tahliye olmasını söylemek istedi ama dili sürçtü ve "Genel Sekreter" dedi.

Faik Öztrak yaşı itibariyle de çok tecrübeli bir siyasetçidir ve CHP Sözcüsüdür ve sürekli ekran karşısındadır. Arada böyle dil sürçmeleri olur.

Bizim genç vekilde sonuçta siyaset yapıyor ve böyle bir eleştiride bulunmuş... eyvallah... ben birazdan genç vekilimizin bu açıklamalarını haber haline getirip yayınlayacağım ama buradan bir şey çıkmaz yani.

Kaldı ki burada üzerinde durulacak bu mudur?

Öztrak diyor ki; "Yalova Belediye Başkanımız hakkında her hangi bir suçlama henüz mahkemelere intikal etmedi. Edebileceğini de zannetmiyorum."

Niye çıkıp bununla ilgili bir şey demiyorsunuz da vay efendim Yalova Belediyesi'nde genel sekreter yokmuş falan...

Bakın daha dün ben açıkladım "20 milyon" başlığıyla bazı bilgiler...

İyi de bunları sizin açıklamanız... eğer CHP Sözcüsüne bir cevap vermek istiyorsanız bunları ortaya sizin koymanız gerekmez mi?

Bu millet Yalova Belediyesi'nde Genel Sekreter var mı, yok mu onu değil... Vefa Salman neden görevden alındı? bunu merak ediyor... Seçilmiş belediye başkanını görevden alıp "iş yargıda" falan diyerek geçiştirilecek bir mesele değildir bu. Kimse kusura bakmasın.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/05/16/oztrak-genel-sekreter-dedi-ahmet-buyukgumus-chpye-yuklendi/