16 oyla gitti, 1500 farkla geri geldi! 16 oyla gitti, 1500 farkla geri geldi!

CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı’ya her şey çok geç olmadan son uyarımı içeren açık mektubumdur…

Sayın İl Başkanı, siyasi muhatap sizsiniz…

Belediye Başkanının siyasi amiri de sizsiniz…

Hal böyleyken;

Sayın İl Başkanı, eğer olup bitenlere müdahale etmezseniz birileri 5 sene kukla bir yönetim anlayışı sergileyecek ve emin olun ki burada kazanan ne Yalova ne Yalova halkı ne de CHP olacak!

Hatırlasanıza…

Daha önce de benzer şeyler olmuş ve birileri örgüte sırtını dönmüştü! “Fikri abi” diyor başka bir şey demiyordu birileri hatırlasanıza… Değişen bir şey yok! Sadece isimler değişti o kadar… “Fikri abi” gitti yerine “Yakup abi” geldi, geliyor!

Sadece memur başkan yardımcıları atamasına bile bakıp her şeyi görüp ileri de olabilecekleri de öngörmek mümkünken siz buna nasıl sessiz kalırsınız!

Peki sonra ne olacak? Bunu da mı öngöremiyorsunuz?

Hatırlasanıza Halk TV genel yayın yönetmeni Şaban Sevinç’in iddialarını…

Hani bir Genel Başkan Yardımcısının kendisine “CHP’de partinin karar organları dışında bir karar merkezi var ve bu merkez önemli kararlar alıyor, genel başkan Kılıçdaroğlu da bu kararları MYK’ya getiriyor” dediğini söylemişti…

Bakın bu iddia doğru mu değil mi bilinmez… Ama eğer müdahale etmezseniz burada neler olacağını anlayabilmeniz için bir örnektir bu…

Sayın İl Başkanı, eğer müdahale etmezseniz, kararlar başka bir yerde alınıp birilerinin eline verilecek ve uygulamaya sokulacak ve belediye 5 sene bu şekilde yönetilecek!

Bunu öngörmek için falcı ya da kâhin olmaya gerek yok!

Yalova siyasetini takip eden ve biraz siyasi öngörüye sahip herkesin bunu öngörebilmesi mümkünken o koltuklarda oturan sizlerin bunu öngörememesi siyasi garabetten başka bir şey değildir!

Sayın İl Başkanı, bakın çok net söylüyorum ve uyarıyorum…

Belediyenin başka bir karar merkezinden yönetilmesine izin vermeyin! Birilerinin “kukla” olmasına veya “kukla bir yönetim anlayışı” ile hareket etmesine izin vermeyin!

Eğer olup bitenlere görev ve yetkilerinizi aşmamak kaydıyla hemen müdahale edip siyaseten adeta dizginleri ele almazsanız yarın çok geç olacak ve 31 Mart Yerel seçimlerini Yalova merkezde sadece kağıt üzerinde kazanmış olacaksınız!

Sayın İl Başkanı, erken ya da zamanında yapılacak genel seçimlerde kuvvetle muhtemel milletvekili adayı olacaksınız…

Bugün hem partinizin hem de Yalova’nın ve Yalova halkının menfaatlerini koruma anlamına geleceği tartışmasız bir gerçek olan bahsettiğim müdahaleyi yapıp yapmamanız sizin nasıl bir siyasi aktör olduğunuzu da gözler önüne sermekle birlikte “milletvekili olma” siyasi hedefinize ulaşıp ulaşamamanızla ilgili de belirleyici olacaktır diye düşündüğümü de özellikle ifade etmiş olayım.

Benden söylemesi…

Sonra söylemedi uyarmadı demesin kimse!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni