Yalova Belediye Başkan Yardımcısıydı... istifa dilekçesini verdiği haberini alır almaz hemen ve ilk kez duyurmuştum. Bir iddiaya göre;

Yalova Belediye Başkan Yardımcısıydı... istifa dilekçesini verdiği haberini alır almaz hemen ve ilk kez duyurmuştum.

Bir iddiaya göre; istifa haberini duyurmasaydım belki geri dönüşü olabilirmiş ama istifa haberini ilk kez ben duyurunca ve basına düşünce adeta geri dönüşü olmayan bir yola girilmiş.

Evet... Kemal Baş’tan bahsediyorum.

İstifa sebeplerini araştırırken ilk ulaştığım bilgi şu yöndeydi;

Yalova Belediyesini adeta perde arkasından yönettiği bilinen ve ilk seçimlerde (Vefa Salman Milletvekili olmak istediği için) Belediye Başkanı olmak isteyen Halit Güleç, Kemal Baş’ı kendisine potansiyel rakip gördüğü için bu görevde kalıp bir şekilde prim yapmasının önüne geçip tabiri caizse ayağını kaydırdı yönündeydi.

Bu iddiaları Halit Güleç’e yüz yüze sormuştum ve tabii ki de bunun böyle olmadığını bana söylemişti.

Asıl anlatmak istediğim şu ki; Yalova siyaset kulislerinde Kemal Baş ismini çok duymaya başladım bu aralar. Üzerine ciddi planlar yapıldığını öğrendim.

Çok detay vermeyeceğim ama daha şimdiden Yalova siyasetinin istikbal vaat eden isimleri arasında neredeyse ilk sıraya yerleştiğini söyleyebilirim.

Bazı partileri yokladım... adeta "Keşke bizim adayımız olsa" modundalar.

Bu anlamda bu ismin yani Kemal Baş’ın daha şimdiden Yalova siyasetinde bütün hesapları altüst ettiğini söyleyebilirim.

Biliyorum erken ama... Kemal Baş’ı ilk yerel seçimde CHP’nin veya AK Parti’nin veya başka bir oluşumun Yalova Belediye Başkan adayı olarak göreceğiz gibi... şimdiden söylemiş olayım.

Hakan Korkmaz

Revizyongazetesi.com

Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/09/14/yalova-belediyesinde-sok-kemal-bas-istifa-etti/