Pazar yazısı/ Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez ilçe Özel Eğitim Taşıma ihalesine ç

Pazar yazısı/ Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez ilçe Özel Eğitim Taşıma ihalesine çıkıyor.  İhaleyi en düşük teklifi veren Yirmibir Taşımacılık adlı firma alıyor ve firma ile 02.09.2019 tarihinde 2.054.667,68 bedelli sözleşme imzalanıyor.



Firma işe başlıyor ama... iddiaya göre; ihaleyi yapan kuruma ihaleyi iptal etmesi için bir kaç iş adamı tarafından baskı yapılıyor ve bu baskıda siyaset kurumu da devreye sokuluyor.

Benle irtibata geçen firma yetkilisiyle görüştüm ve bana "Araçlarımızı denetliyorlar. Maksatları 3 denetlemede üçünde de bize ihtar çekip sözleşmemizi iptal etmek" dedi.

"Kim var bu işlerin arkasında?" diye sordum...

Yalova’da tanınmış bazı iş adamlarının isimlerini verdiler...

AK Parti’li bir Yalova Belediye Meclis Üyesi'ninde bu isimlerin içinde adı geçince "siyasi baskı" iddiaları da haliyle güçlenmiş oldu.



Bir diğer firma yetkilisi ise ihaleyi aldıktan bir hafta sonra "taşıma ihalesi iptal edildi" diye öğrenci velilerine mesajlar atıldığını söyleyip, bir kurum yöneticisiyle görüşmeye gittiklerinde kendilerinden önce bu iş adamlarının bu yöneticiyle hararetli bir şekilde görüştüklerini ve görüşme sonunda kendileriyle görüşen bu yöneticinin ihaleyle ilgili "çok baskı var üzerimde" şeklinde ifadelerde bulunduğunu iddia etti.



95 bin lira hak edişleri çıktığını ama buna karşılık 92 bin 460 liralık yani neredeyse hak edişle eşit bir şekilde araçlarına ceza kesildiğinin altını çizen firma yetkilileri, bunu yapanların amaçlarının bu şekilde kendilerini yıldırmak ve ihaleyi de iptal edip başkalarına vermek olduğunu iddia ediyorlar.

Tabii şunun altını çizmek gerekir ki bunlar bir tarafın iddialarıdır ama bunlar çok ciddi iddialardır. Yani öyle görmezden, duymazdan gelinecek iddialar değildir bunlar.

Eğer birileri kamu ihalelerine girip alamadığı işleri siyasi baskıyla vesaire daha sonradan bir şekilde kendilerine çevirmeye çalışıyorlarsa bu ciddi bir olay ve organize bir iştir!

Bu çok ciddi iddiaları araştırıyorum çünkü Yalova’da bu tür işlerin olmasına her ne pahasına olursa olsun müsaade edemeyiz.

Şimdilik bu kadar... İyi pazarlar.

Hakan Korkmaz

Revizyongazetesi.com

Genel Yayın Yönetmeni