Yalova Belediyesi’nde patlayan yolsuzluk skandalında şüphesiz en önemli gelişme, belediyeyi perde arkasından yönettiğini defalarca yazdığımız Bele

Yalova Belediyesi’nde patlayan yolsuzluk skandalında şüphesiz en önemli gelişme, belediyeyi perde arkasından yönettiğini defalarca yazdığımız Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in tutuklanması oldu.

Şimdi herkes bundan sonra neler olacak diye soruyor... bir sürü dedikodular falan da dolaşıyor ortalıkta.

Ne yazık ki gerçek olan bir şey var ki o da şu;

Ortada nitelikli dolandırıcılık var!

Resmi evrakta sahtecilik var!

Zimmet var!

Ve bu suçların işlendiği yer belediye!

Bu belediyeninde bir başkanı var ve o başkanın birde yol arkadaşı, en güvendiği ve bundan dolayı olsa gerek belediyenin yönetimini adeta kendisine bıraktığı yardımcısı Halit Güleç var ve Halit Güleç, Yalova Belediyesi ile ilgili yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında “Zimmet ve Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla tutuklandı ve şuan cezaevinde.

Belediyedeki yolsuzluk suçlamalarının göbeğindeki görevli muhasebe çalışanı R.E ifadesinde,"Ben ifademde bu aşamadan itibaren, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak yaşamış olduğum tüm olayları tüm samimiyetimle anlatmak istiyorum" dedi ve şu dikkat çeken itiraflarda bulundu.

"Belediyemizde doğrudan temin yöntemi ile alınan birçok iş, daha sonradan teklif mektupları uydurulmak suretiyle yapılmaktadır. Özellikle mobilya, kırtasiye ve çiçek alımlarında bu yöntem uygulanmaktadır. Bu talimatların tamamı Halit Güleç’in talimatları doğrultusunda yapılır. Gereksiz olduğu halde birçok iş, malzeme alınır. Bu şekilde rekabete girmek isteyen başka firmaların hakkı yenildiği gibi aynı firmalar hak, kazanç temin etmiş olmaktadır. 2018 yılına kadar hep aynı firmalara ihale verildi..."

İşte bu ifadeler üzerine soruşturmayı yürüten savcı, belediyedeki söz konusu ihale dosyalarına el koydu!

Geriye dönük bu şaibeli olduğu iddia edilen ihaleler incelenecek bilirkişiler tarafından.

Peki buradan bir şey çıkar mı? Ve asıl soru...

Vefa Salman’a uzanır mı bu iş? Herkes bunu merak ediyor!

Evet eğer Vefa Salman soruşturmaya dahil edilirse bir şekilde... İçişleri Bakanı Vefa Salman’ı görevden uzaklaştırabilir!

Olur mu?

Zor ama mevcut siyasi ortamda mümkündür, olabilir?

1 sene, 6 ay, 3 ay veya 1 ay önce biri çıkıp "Halit Güleç tutuklanacak" deseydi kimse inanmazdı değil mi? Ama neler oldu hep birlikte gördük ve yaşadık.

Ama mevcut dosyada ama bu ihalelerle ilgili muhtemelen açılacak yeni soruşturmada eğer Vefa Salman’ın adı geçerse... dediğim gibi İçişleri Bakanı Vefa Salman’ı görevden alabilir, uzaklaştırabilir... ki ben şahsen bunu ihtimal dahilinde görüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyongazetesi.com

Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/02/14/vefa-salman-halit-gulece-sahip-cikmadi/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/02/14/yardimcisi-tutuklanan-baskan-vefa-salman-acikladi-yalova-belediyesi-dolandirildi-parasi-ic-edildi/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/02/13/halit-gulec-tutuklandi/