Muharrem İnce önceki gün sürpriz bir şekilde Kılıçdaroğlu ile görüştü. Aynı gün Muharrem İnce’nin memleketinde CHP’li Yalova Belediye Başka

Muharrem İnce önceki gün sürpriz bir şekilde Kılıçdaroğlu ile görüştü. Aynı gün Muharrem İnce’nin memleketinde CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın... (hani şu seçildikten sonra Muharrem İnce’ye adeta sırtını dönen ve son delege seçiminde İnce’yi mahalle delegesi bile yapmamak için emrindeki belediye çalışanını merkez ilçe başkanı yapmaya çalışıp liste hazırlatıp İnce’yi mahalle delegesi bile yazmayan ve benim son derece sert bir şekilde eleştirip konuyu gündeme getirmem üzerine bunda başarılı olamayan Vefa Salman’ın) yardımcısı Halit Güleç, belediyedeki yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanınca İnce’nin Kılıçdaroğlu ile bu konuyu da görüşeceğini zaten tahmin etmek zor olmadı benim için.


2014 seçimlerinde Muharrem İnce’nin inanılmaz çabasıyla CHP’ye geçen Yalova Belediyesi’nde patlayan yolsuzluk skandalı, Belediyeyi adeta perde arkasından yönettiği bilinen Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e uzanıp Güleç’in tutuklanması üzerine Muharrem İnce, CHP Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a "Yalova’da 30 senelik emeğimi mahvettiniz!" diye bir mesaj atıyor.

İnce niye böyle diyor peki?

Bu son seçimlerde belediye meclisini belirlemek için yapılan temayülde, Başkan Vefa Salman’ın, CHP’yi ve İnce’yi karşısına alıp ısrarla sahip çıkıp belediye yönetimini adeta kendisine bıraktığı tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 31. sırada çıkıyor. Buna rağmen Vefa Salman Genel Merkeze bastırıyor ve yardımcısı Güleç’i yine belediye meclisine seçtirip kendisiyle yola devam ediyor. (Daha önce İnce’nin il genel meclis üyesi kardeşinin, Vefa Salman ve Halit Güleç’in yönettikleri belediyede dönen dolapları sosyal medya hesabından yazıp çizip,”Yapmayın, etmeyin...” şeklinde uyarması üzerine Yalova’nın göbeğinde yemek yediği lokantada bir grubun saldırısına uğrayıp darp edilmesi olayına falan girip lafı uzatmak istemiyorum.)

İşte İnce, Seyit Torun’a attığı mesajı Kılıçdaroğlu’nun yüzüne de söylüyor ve "Beni, uyarılarımı dinlemeyerek Yalova’da 30 senelik emeğimi mahvettiniz!" şeklinde sitemini ve üzüntüsünü dile getiriyor ve Kılıçdaroğlu ile beraber Yalova Belediyesi’nde patlak veren yolsuzluk skandalıyla ilgili durum değerlendirmesi yapıyor.

Hakan Korkmaz
Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/02/13/halit-gulec-tutuklandi/