17 Ağustos Depreminde büyük acılar yaşayan Yalova’da AK Parti’li Belediye kentsel dönüşüm yerine sahil dolgusu yapmaya başladı. Üstelik sahilin

17 Ağustos Depreminde büyük acılar yaşayan Yalova’da AK Parti’li Belediye kentsel dönüşüm yerine sahil dolgusu yapmaya başladı. Üstelik sahilin sadece dolgusu için merkezi bütçeden yani milletin cebinden en az 10 milyon çıkacak.

Son yerel seçimde CHP’den AK Parti’ye geçen Çınarcık’ta yapımına 2014 yılında yine AK Parti’li Belediye tarafından start verilen ama bu zamana kadar bir türlü bitirilemeyen ve bu zamana kadar yapılan bütün çalışmaların Çınarcık sahillerini kirletmekten başka bir işe yaramadığı ortada olan ve yine benim yapılış şekline başından beri karşı olduğum ve 3 defa durmasını sağladığım Çınarcık Sahil Dolgu Projesi’nden bahsediyorum.

Dikkatli okurlar hatırlayacaktır... en son eski Jitem Komutanı olan zamanın kudretli paşası olarak anılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Çınarcık Sahil Dolgu Projesi’ni yapmaya çalışmış ama o da başarılı olamamıştı.

Şimdi son yerel seçimde Çınarcık Belediyesi AK Parti’ye geçince, AK Parti’nin maharetli genç Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş bu projenin merkezi bütçeden yapılmasını sağladı ve ilgili bakanlık bünyesinde 10 milyon bütçeyle Çınarcık Sahil Dolgu işi ihaleye çıkıldı.

Bizim maharetli genç vekil bir gün yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Çınarcık Sahil Dolgu ihalesinin yapıldığını ve projenin kısa zamanda başlayacağını müjde olarak duyurdu.

Hemen telefonla aradım kendisini ve ihaleyi kimin aldığını sordum ama ihaleyi kimin aldığını bilmediğini söyledi bana aynı zamanda AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayli yakın olan genç vekil Ahmet Büyükgümüş.

Tabii iş başa düştü... AK Parti’nin yaptığı ihaleler devlet sırrı gibi malumunuz... bilgi almak neredeyse mümkün değil... ama yaptığım araştırmalar sonucu; Çınarcık Sahil Dolgu Projesi’nin yine Çınarcık’a bağlı Esenköy Beldesi’nde yapımı yılan hikayesine dönen ve uzun yıllardır bir türlü bitirilemeyen Esenköy Tünel Projesi’nin müteahhitine verildiği bilgisine ulaşmayı başardım ve bunu ilk kez duyurdum.

İşin içinde hafriyat olduğu için aslında bir rant projesi olan Çınarcık Sahil Dolgu Projesi ile ilgili daha önce bazı bürokratlarla ilgili rüşvet iddiaları olduğunu dönemin DLH Bölge Müdürü yine dönemin Yalova Valisine söylediğini benle yaptığı telefon görüşmesinde söylemiş, ben bunu da duyurmuştum.

Diyeceğim o ki; Deprem bölgesi Çınarcık’ta günümüz dolgu tekniklerine göre yapılmadığı için büyük felakete adeta davetiye çıkartan bu rant ve rüşvet projesi şimdi yeniden dün başladı ve gelin görün ki adeta değişen hiç bir şey yok ve büyük kayalarla anroşman yapmadan inşaat pisliğiyle sözde sahili yine doldurmaya çalışıyorlar.

Bakın bu projeyle ilgili devletin hiç bir kurumundan daha hiç bir açıklama yapılmadığını ve tek açıklamanın az önce bahsettiğim üzere AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün sosyal medyadan yaptığı  açıklama olduğunun ve yine AK Parti’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in bir hafriyatçı olduğunun altını kalın kalın çizerek açık açık şimdiden söylüyor ve uyarıyorum.

  • Çıkın bu millete bu projenin Esenköy Tünel Projesi’ni yıllardır bitiremeyen müteahhite nasıl  verildiğini açıklayın.

  • Çıkın bu millete deprem bölgesi Çınarcık’ta sahili merkezi bütçeden yani milletin cebinden çıkacak 10 milyon bedelle nasıl dolduracağınızı anlatın.

  • Ve en önemlisi çıkın bu millete; madem deprem bölgesi Çınarcık’ta sahil dolgusu yapıyorsunuz... yarın olası bir depremde bu dolgu alanında yaşanacak bir can kaybının sorumluluğunu üzerinize aldığınızı açıklayın.


Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/06/01/cinarcikta-esnafin-dolgu-projesi-isyani/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2017/08/10/chpli-baskan-avni-kurta-suc-duyurusu/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2017/03/09/pasa-pasa-geldi-ihaleyi-aldi/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2017/12/27/pasa-pasa-dokuyor-kimsenin-sesi-cikmiyor/