AFRİN OPERASYONU, AKP'NİN OYLARINI ARTTIRMIŞ! Selvi açıkladı...
Hükümete yakın Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Ak Parti'nin bir müddettir ara verdiği kamuoyu araştırmalarına yeniden başladığını belirterek, Ak Parti'nin Ocak ayından itibaren yaşanan parti içi tartışmalar nedeniyle iniş sürecine girdiğini ama Afrin operasyonuyla birlikte uzun bir süre sonra AK Parti’ye oy verebilirim diyenlerin oranının arttığını söyledi.

İşte Selvi'nin yazısının bir bölümü;

"Afrin operasyonuyla devlete ve hükümete olan güven 8-9 puan arttı. Afrin bu yanıyla 15 Temmuz’a benzedi. 15 Temmuz kadar olmasa da Afrin, siyaseti etkilemiş gözüküyor. Öncelikle kararsızların oranında ciddi bir gerileme tespit ediliyor.

AK Parti’ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55’e ulaşmış durumda. 2014’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Ekim-Aralık boyunca yüzde 55 oranı yakalanmış, sonra Ocak ayından itibaren yaşanan parti içi tartışmalar nedeniyle iniş sürecine girmişti. Afrin operasyonuyla birlikte uzun bir süre sonra AK Parti’ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55’e çıktı."

Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayın

HASAN CEMAL: 2019 SEÇİMLERİNİ KAZANABİLMEK ADINA...

16 Ocak 2017'deki yazısında T24 yazarı Hasan Cemal, Erdoğan'ın 2019 seçimlerini kazanabilmek adına Türkiye'yi yeni bir 'dış maceraya' hazırladığını söylemişti.

Cemal, yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sandıkta bu hesap, 1 Kasım'da tutmuştu. 7 Haziran'da kaybettiği 9 puan oyu, savaş düğmesine basarak beş ay sonra geri almıştı. Görünen o ki, şimdi yine aynı tehlikeli oyunu, 'savaş oyunu'nu oynuyor. Çünkü seçim anketleri iyi değil. Önüne konulan seçim araştırmalarında umduğunu bir türlü bulamıyor. Bu da Erdoğan'ı geriyor. Gerildikçe ne yapacağını bilemiyor. Üslubu bozuluyor.

Sertleşiyor. Demin belirttiğim gibi, bu tehlikeli oyun belki seçim sandığında işe yarayabilir ama Türkiye'nin başını belaya sokar. Türkiye'yi ateşe atar, Türkiye'yi cehennem çukuruna çeker. Ama anlaşılan yeni ölümler, yeni göçler, yeni insan trajedileri Erdoğan'ın pek umurunda değil."

Hasan Cemal'in yazısının tamamını okumak için tıklayın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.