ÇINARCIK BUNU KONUŞUYOR
ÖZEL HABER/ Yalova'nın Çınarcık İlçesinde CHP'li Belediyenin yaptığı milyonluk ranta sebep olan imar değişikliği için Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün olumsuz görüş bildirdiği ve ilgili yazıyı belediyeye gönderdiği edinilen bilgiler arasında.

AKRABALAR HİSSEDAR

Çınarcık Belediye Meclisi, mandıra olarak bilinen bölgede, bir belediye başkan yardımcısının akrabalarının hissedar olduğu arsada yol kaldırmaların da olduğu imar arttırımına gitmişti.

Milyonluk ranta sebep olan imar değişikliği için Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün olumsuz görüş bildirdiği ve bazı CHP'li Belediye Meclis Üyelerini bile huzursuz eden söz konusu kararın belediye meclisine tekrar geleceği iddia ediliyor.

MURAT ERDOĞAN YAPMAMIŞTI!

Eski Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan döneminde de söz konusu alan da imar arttırımı talep edildiği fakat Murat Erdoğan'ın buna sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

İş adamı Vehbi Aydoğan'ın otel yapmak için yıllar önce söz konusu yere talip olduğu fakat imar arttırımını şart koştuğu, bunun üzerine arsanın hissedarlarının da katıldığı toplantıda Başkan Murat Erdoğan'ın,"Çınarcık için her şeyi yaparım ama imar arttırımı yapmam" dediği iddia ediliyor.
İş adamı Vehbi Aydoğan'ın mevcut imar durumu ile arsaya 4 milyon, imar arttırımı yapılması halinde ise 6 milyon teklif etmesiyle belediyeden imar arttırımı talep eden hissedarların katıldığı toplantıda eski Başkan Murat Erdoğan'ın yardımcısı olan Ahmet Sugün'e dönerek,"Sen böyle bir karara imza atar mısın?" diye sorduğu ve Sugün'ün,"Hayır atmam" cevabı verdiği iddia ediliyor.

Bunun üzerine Murat Erdoğan'ın otel yapımına sıcak baktığı ve Çınarcık gencinin yapılacak otelde istihdam edilmesini şart koştuğu fakat imar arttırımına sıcak bakmayarak,"Bu imar arttırımını halka anlatamayız, şaibe çıkar" diyerek reddettiği iddia ediliyor.

Söz konusu yerde yapılan hisse değişikliklerinin ilgi çektiği ve yapılan imar değişikliğinin önceden planlanarak bazı hisselerin toplandığı köy içinde dillenmiş durumda.
Yine 4-4.5 milyon eden arsanın yapılan imar arttırımının ardından 12.5 milyona hazır arap müşterisi olduğu ve satış için beklendiği iddia ediliyor.

AK PARTİ İSTEMEDİ

Çınarcık Belediyesi geçtiğimiz aylarda söz konusu arsada 2000 m2'ye yakın imar arttırımı kararını meclise getirmiş, Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri  red oyu vermesine rağmen CHP'li Meclis Üyelerinin kabul oylarıyla milyonluk imar rantına sebep olan değişiklik gerçekleşmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.