DOLGUDA ŞOK SUÇ DUYURUSU

Çınarcık Sahil Dolgu Projesi ile ilgili suç duyurusu yapıldı.


SON DAKİKA...Özel Haber/Çınarcık Hasan Baba Tarih ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Orhan Öztürk, Dolgu Projesi için gelen bilirkişiye yanlış yer gösterildiği gerekçesiyle Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Çınarcık Hasan Baba Tarih ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Orhan Öztürk  Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına dün yaptığı suç duyurusunda şunları dedi;orhan öztürk şikayet

BİLİRKİŞİ RAPORU GERÇEKLERE AYKIRI...

"Konu ile ilgili derneğimiz adına Yalova Cumhuriyet Savcılığına yaptığımız şikayet üzerine soruşturma başlatılmış ancak ilgili yazı ile kovuşturmaya yer olmadığına hükmedilmiştir.

Oysa bizler Sayın Savcıya konu ile ilgili görüntüleri içeren bir CD ile gerekli delilleri sunmuştuk.
İlgili yazıda dava açılmamasına gerekçe olarak kim tarafından yazıldığı tarafımızca bilinmeyen bilirkişi raporu gösterilmiştir.
Sözü edilen bilirkişi raporu gerçeklere aykırı ve adaleti yanıltmaya yöneliktir.
Şöyle ki; sözü edilen bilirkişi raporunda Çınarcık Vali Akı Caddesi sahilinde 2007 yılında yapılmış olan dolgu projesinden bahsedilmekte ve "Dolgu usulüne uygun olarak yapılmış ve çevre açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır." denilmektedir.
Oysa bizim şikayet konumuz Çınarcık Barbaros Caddesi sahilinde yapılacağı iddia edilen dolgu çalışması ile ilgili olup, aslında bir dolgu çalışması yapılmayan, sadece denize inşaat hafriyatı, çöp ve benzeri kentsel atıkların dökülmesi ile ilgilidir.

SORUMLU BELEDİYE YÖNETİMİ

Bir diğer konuda Çınarcık Belediyesi tarafından proje sorumlusu olarak gösterilen inşaat mühendisi Fatih Erol hakkındadır. Söz konusu dolgu projesi sözleşmesinde denetim görevi Çınarcık Belediye yönetimine bırakılmış olduğundan burada sorumlu olan doğrudan Çınarcık Belediye yönetimidir.

Sorumlu olarak inşaat mühendisi Fatih Erol'un gösterilmesi de yapılan diğer bir yanlıştır.
Üstelik işi yapan müteahhit firmanın soruşturma dosyasında adı bile geçmemektedir.
Çınarcık Kaymakamlığının ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma izni vermemesi de ayrı bir hatadır.
Şu anda Çınarcık Barbaros caddesi açıklarında yüzlerce gemi inşaat hafriyatı ve kentsel atık denizin dibinde durmakta ve büyük bir çevre felaketi yaşanmaktadır.
Yukarıda sözünü ettiğimiz çevre felaketine sebep olan kişiler hakkında gerekli yargılamanın yapılmasını, suçluların cezalandırılmasını ve deniz dibindeki kentsel atıkların suçlulara temizletilmesini arz ve talep ederim.

Orhan Öztürk

Çınarcık Hasan Baba Tarih ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı"




ÇINARCIK SAHİL DOLGU PROJESİ NE DURUMDA?


CHP'li Çınarcık Belediyesinin sözde yapmaya çalıştığı Sahil Dolgu Projesi, 3.5.2016 tarihinde dolguya uygun olmayan malzeme getirdiği için Mina 1 adlı geminin Yalova Çevre İl Müdürlüğü tarafından geri gönderilmesiyle bir kez daha durmuştu.mina-geri-gitti

 

DOLGU NİYE DURDU→ TIKLAYIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.