Eski AK Partili Mustafa Yeneroğlu: BİZ BİR KABUS YARATTIK!
AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisine yönelik yaptığı sert eleştirilerin ardından  geçtiğimiz haftalarda partisinden istifa etmişti. Bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ruşen Çakır’a çok önemli açıklamalarda bulundu.

Çok ciddi ve açık bir öz eleştiri yapılması gereğine vurgu yapan eski AK Partili Mustafa Yeneroğlu,"Biz bir kabus yarattık. Bir korku cumhuriyeti oluştu şu anda" dedi.

İstanbul Milletvekili Yeneroğlu şöyle konuştu:

"Bunu bir kişiyle ilgili söylemiyorum. Bir olgu oluşturduk. Bu olguyla ilgili ciddi manada hesaplaşmadan ve öz eleştiri yapmadan, katkımızı da ortaya koymadan ve bu katkımızın sebeplerini de kamuoyuna izah etmeden bir çıkışın (Yeni partiler) çok da inandırıcı olmayacağına dair endişelerim var. Bu korku imparatorluğunun yaratılmasında, yarın bu ortamları da göreceğiz; birileri çıkacak şu an bu korku ortamının müsebbibi bir çok insan çıkacak ‘haberimiz yoktu, duymadık, görmedik’ aptallığına yatacaklar bunu görüyorum. Ama bu noktada ben çıkarım derim; ‘evet ben bu kabusa ortağım.’ Sonuçta biz bu kabusu yarattık. Biz sonuç itibariyle demokratik olmayan sistemin inşa edemediği demokratik kültürü sorgulamadık. Gerçekten içtenlikle sorgulasaydık devamını getirebilirdik. Ve Türkiye’de herkesin huzur bulacağı hiç kimsenin bir diğerinden endişe etmeyeceği belki bir nizam geliştirebilirdik Cumhuriyetin değerleri üzerine bina edilen bir nizam. Ama bunu yapamadık. Bir korku cumhuriyeti oluştu şu anda."

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/14/ak-partinin-habersiz-uye-yaptigi-vatandas-her-seyimizi-caldiniz-kimligimizi-de-mi-caldiniz/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.