ESKİ VEKİL ŞÜKRÜ ÖNDER, BYLOCK'TAN CEZA YEDİ!
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılananan AK Parti Yalova eski Milletvekili Şükrü Önder, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığının tespit edilmesi üzerine 22 Haziran 2017 tarihinde tutuklanan, 2002-2007 yılları arasında AKP’den Yalova milletvekili olan emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Şükrü Önder, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, iddia makamı GSM hattı ile cihazın birbiri ile örtüştüğüne, kriptolu ve şifreli olarak kullanılan programda 11 kez oturum açıldığına ve etkin pişmanlıktan faydalanmaması nedeniyle Önder´in cezalandırılmasını talep etti. Bunun üzerine Şükrü Önder´in avukatı Cevdet Bekler de son bir savunma yaptı.

Avukat Bekler, söz konusu programa reklam logolarından da girilmesinin söz konusu olabileceğine, bunun araştırılmasına, IP çakışması olabilmesi ihtimaline karşı da bilirkişi ile teknik inceleme yapılmasını, müvekkilinin sağlık durumları da gözetilerek tahliyesini talep etti.

İDDİALARI REDDETTİ

Mahkeme heyetinin söz verdiği Şükrü Önder de iddiaları reddederek, “Ben ByLock kullanmadım. Bu programın da telefonumda değil, hattımda olduğu söylendi. Reklam mahiyetinde olan veya dışarıdan müdahale ile IP çakışması olmuş olabilir. Ne ByLock kullandım, ne de yükledim. Polisler geldiğinde ilk olarak kendilerine telefonumu verdim. Bu örgütün mensubu olduğu ne bir dernekle, ne bir cemiyetle bağlantım yok. Seyahate de çıkmadım. Ben ağzını salyasını sildiği mendili yüzüne süren bir birinin peşinden koşacak bir adam değilim. Ben bu devlette uzun dönemler görev yaptım. Neyin suç, neyin suç olmadığını bilecek biriyim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, 3'üncü celsede kararını açıkladı. Heyet, oy birliğiyle Önder'i suçlu bularak, ‘Terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, bu cezayı, 6 yıl 3 aya düşürüp, tutukluğunun devamına karar verdi.

ŞÜKRÜ ÖNDER KİMDİR?

1948 yılında Yalova’da doğan Şükrü Önder, ilk ve orta öğretimini Yalova’da tamamladıktan sonra, Polis Akademisi'nden mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Macaristan'da Antiterör ve Üst Düzey Yöneticilik Eğitimi aldı. Çeşitli illerde Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Önder, Giresun, Siirt, Kütahya ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan Şükrü Önder, 22. Dönem AK Parti Yalova Milletvekilliği görevini yürüttü. Önder, 2014 yılında da Yalova Kent Konseyi Başkanı seçilmişti.

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2017/06/22/flas-haber-2/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.