İNCE: FETÖ İLE MÜCADELE FALAN EDİLDİĞİ YOK!
Dün katıldığı bir televizyon kanalında konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,"Fetö ile mücadele falan edildiği yok. Mücadele ediliyormuş gibi yapılıyor. O kadar içiçeler ki gerçek anlamda mücadele etseler kendilerinde adam kalmayacak." dedi.

İnce, şöyle konuştu;

"Tabii ki suç ve ceza şahsidir, bu evrensel ilkeyi bilmeyecek kadar cahil değiliz ama bir başkasının kardeşi tutuklu ona terfi ettiriliyor. Türkiye'de adam kayırmayla ilgili bir durum söz konusu. Kimse güvenmiyor, yani mesela Saadet Partisi Genel Başkanının bir açıklaması var, diyor ki; Bylock başlı başına delil sayıldığında AKP'nin % 60'ının tutuklanması lazım diyor.
Fetö ile mücadele falan edildiği yok. Kandırmacadan ibaret. Mücadele ediliyormuş gibi yapılıyor. O kadar içiçelerki gerçek anlamda mücadele etseler kendilerinde adam kalmayacak. Örnekler vereyim size. 15 Temmuz'dan sonra kapatılan okul sayısı 1060. Bu 1060 okulun 835'i AKP döneminde açılmış. Okulu sen açmışsın, sen kapatmışsın. Ben mi açtım bu okulları? Çok ilginç bir şey söyleyeyim size. Bu okullara teşvik verildi. 2015 ve 2016 yılında Fetö'den kapatılan okullara 114 Milyon teşvik verildi. Benim soru önergemle sabit bu. Peki bu kanunu ne zaman çıkardılar? 17-25 Aralık'tan sonra. Bakın daha komik bir şey söyleyeyim mi size? 10 bin öğrenciyi özel okullarda okutmak için kanun çıkardılar Sezer döneminde, Sayın Sezer bu kanunu veto etti. Bu kanunu veto edince, 17-25'ten sonra tekrar bu kanunu çıkardılar ve kapattıkları okula 17-25'ten sonra 114 Milyon teşvik verdiler. Peki çocuğunu Fetö'nün okuluna gönderen öğretmeni işten attın. İşten attın! Kanuna oy veren vekili niye bulmuyorsun? Kanunu yazan bürokratı neden bulmuyorsun? O bakanın niye kulağından tutmuyorsun? Sen bir bürokrat olarak bir kanun hazırlamışsın. 114 Trilyon parayı Fetö'nün okullarına vermişsin! Bu kanuna oy veren milletvekillerini bulmuyorsun! Bu kanunu hazırlayan bürokratı bulmuyorsun! Bu kanunu uygulayan bakanı bulmuyorsun! Bu talimatı veren Başbakanı bulmuyorsun sonra bu okulda çocuk okutan gariban esnafın malına el koyuyorsun! Ayıptır, günahtır!" dedi.

DEMEK Kİ SEN ORTAKLIK KURDUN BUNUNLA!

Muharrem İnce,"AKP döneminde alınan hakim, savcı sayısı 8794. Bu alınan 8794'ten 3029 hakim ihraç edilmiş yani aldığının % 34'ünü ihraç etmişsin. 151 sayıştay denetçisi ihraç edilmiş, 126'sı AKP döneminde işe girmiş! Yani işe kendin almışsın, kendin ihraç etmişsin. Demek ki sen ortaklık kurdun bununla! " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.