İNŞAAT PİSLİĞİNDEKİ RANTA BAK!

ESKİ ORTAK İTİRAF ETTİ! RANT 18 MİLYON!



ÖZEL HABER/ Yalova'nın Çınarcık İlçesinde CHP'li Belediye tarafından yapımına start verilip bitirilemeyen yaklaşık 30 bin m2 alanın doldurulması planlanan sahil dolgu projesiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

Eski Belediye Başkanı Murat Erdoğan'ın projesi olan ve yeni Başkan Avni Kurt'un kendi vaat ettiği projeler yerine başlayıp bitirmeye çalıştığı ama başarılı olamadığı Çınarcık Sahil Dolgu Projesinin karakutusu Revizyongazetesi.com'a konuştu.

Sahil Dolgu Projesindeki rantla ilgili çok önemli bilgiler veren, şimdilik adının açıklanmaması şartıyla Revizyongazetesi.com GYY Hakan Korkmaz'a konuşan eski ortak,"Hakan Bey siz bu projenin durmasında baş rolü oynadınız. Sonunda saldırıya da uğradınız ama inanın yaşadığınıza dua etmeniz lazım çünkü projedeki rant o kadar büyük ki." dedi.

dlh-dosyasi

SÖZLEŞMEYİ O HAZIRLAMIŞ

Çınarcık Sahil Dolgu Projesinde Belediyeyle firma arasındaki sözleşmeyi kendisinin hazırladığını söyleyen eski ortak, projede kullanılacak İstanbul'un inşaat pisliğinden elde edilmesi planlanan rantın 18 milyon olduğunu söyledi.

cinarcikta-toprakla-dolgu

BÖLGE MÜDÜRÜ RANT İÇİN UYARMIŞTI!



Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com'a çok önemli açıklamalarda bulunan DLH Bursa 4. Bölge Müdürü Harun Özmaden, projedeki gayri ahlaki ranta dikkat çekmişti.

Firmaya ait İDO'nun Maltepe döküm iskelesinde stoklanan malzemenin toprak ağırlıklı olduğunu tespit eden DLH Müdürü Harun Özmaden,"Oraya 8-10, 20 gemi boşalttığınız da daha giremezsiniz oraya. Gemi giremez. O zaman İstanbul’dan gemi kaldırmanın anlamı ne? 30 Dönüm arazi. Oraya en fazla 25-30 gemi boşalttığınız zaman gemi daha girmez. Malzemenin deniz dökümüne uygun olup olmadığına Çevre Bakanlığı karar verecek.ne-dgisti-dlh
Biz, Çevre Bakanlığının denize dökülmesine uygun malzemelerin bize verilen ebatlara göre uygun olup olmadığını kontrol edeceğiz. Çevre Bakanlığı ve Liman Başkanlığı ayrıca İstanbul’dan kalkan geminin direk Çınarcığa gelip gelmediğini kontrol edecek. Bu eğer kontrol edilmezse, bu iş her zaman şaibe altında kalır. Bu iş kontrol edilmezse, bürokratları herkes, bir kaç bürokrat burada suçlanıyor farklı şekilde. Ben onlarında aklanması için kimsenin kötü gayri ahlaki iftiralara da maruz kalmaması için işimi düzgün yapmaya çalışıyorum. Çok ciddi iddialar var. Çok ciddi farklı boyutta mesela gönderdikleri malzemenin çoğu toprak. Toprak denize dökülmez. Hee… derseki Çevre Bakanlığı “ben bunu kabul ediyorum” o onun sorunu. Çevre Bakanlığı zamanında iddialarla ilgili baştan çözümü bulsaydı, taşın altına elini koyup araştırsaydı, bu bu noktaya gelmezdi. Bütün herkes şu bilgiyi bilmek zorunda ki, kesinlikle biz iddiaları araştırmak zorundayız. İddialar çok ciddi. İstanbul’dan kalkan gemi sayısı kadar şu an oraya zaten gemi gelseydi dolardı. O Sahiller sizin, benim gösterdiğim hassasiyetin 3 mislini sizin göstermeniz lazım.
İddialar çok ciddi. Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Liman Başkanlığı bazında bu iddiaların araştırılması gerekir. Bundan sonra da iddialarla ilgili gayri ahlaki iftiralarla ilgili önünü kesmek için her kurum görevini iyi yaparsa hiç bir şey olmaz. İstanbul’dan gelen gemiler hangi saatte geldi, malzeme o şamandıraların içine mi döküldü? Malzeme Çevre Bakanlığının onayladığı malzeme mi? bunu bir komisyon kurdurup denetleyeceğiz.
Ben şunu yaptırmayacağım. ido-son-1İstanbul’un moloz atıklarını, İstanbul’da bu depolama alanları çok pahalıdır diye denizin içine dökelim bu işi ucuza halledelim. Birilerinin gayri ahlaki rant sağlaması için denize gizli doldurma yaptırmayacağım. Firmada bunu bilecek. Yüzlerine söyledim. Ben sizin İstanbul’un içini, Marmara Denizinin içini sizin İstanbul’un inşaat atıklarıyla doldurtmayacağım dedim.
Firmaya, “İstanbul’un inşaatlarından çıkan hafriyatın metreküpü 45 lira olduğu, hafriyat döküm sahalarına gitmeyip de daha ucuza buralara dökmenize müsaade etmeyeceğim dedim. Bu benimde işim ayrıca.
Bana gösterdiler malzemeyi, dedim ki bu çok topraklı olmaz. Yine söylüyorum. Bunun kriterini belirleyecek olan Çevre Bakanlığı. Onun için Çevre Bakanlığı da taşın altına elini koyar denetimini düzgün yaparsa ne sizin kafanızda şaibe kalır ne bizimle bürokratlarla ilgili şimdi bir sürü orada sahil güvenlikten al farklı bürokratlara kadar bir sürü dedikodu çıkartıyorlar." dedi.
"Yalova İl Çevre Müdürlüğü burayla ilgili hassasiyetini en üst seviye de dikkate almalıdır" diyen Özmaden,"Çünkü niye, Çınarcık sayfiye yer. Tatil yeri. Burada deniz dolguları farklı yorumlanır. Bir sürü eleştirilere maruz kalırsınız. Bu sefer eleştiriler farklı boyutta. Denize dökülmemesi gereken malzemelerin denize döküldüğü, inşaat atıklarının ve molozların döküldüğü, aynı zamanda İstanbul’dan kalkan gemilerin 10 geminin 1-2-3’ünün Çınarcık’a geldiğinin, diğerlerinin adaların etrafında farklı yerlere döküldüğü. AIS cihazını kapattığı anda kimse kimseyi takip edemez. Biz AIS cihazı kapalı İstanbul Boğazında 6 ay gemi aradık.
Biz malzemeyi inceleyin dedik, Çevre Müdürlüğü telefonlarımıza çıkmadı. Vali Bey’e ilettik durumu. Gerekli incelemelerin yapılması lazım. Çevre İl Müdürlüğünün hassasiyetini siz algılayın yani!" dedi.

FİRMA SAHİBİ İTİRAF ETMİŞTİ!



Çınarcık Sahil Dolgu Projesinin sahibi olan Belediye Başkanı Avni Kurt'un projede inşaat hafriyatı kullanıldığını ısrarla reddetmesine rağmen projenin yapı müteahhiti olan firma sahibi İsa Üçüncüoğlu, ulusal basına verdiği demeçte projede İnşaat hafriyatı kullandıklarını itiraf etmişti.

isa-hafriyat-itiraf

BAŞKAN BİLİYOR MUYDU?


Firma sahibinin projede inşaat hafriyatı kullandığını itiraf etmesine rağmen yaptığı her açıklama da bunu inkar edip "SIKINTI YOK" diyen Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, sahil dolgu projesindeki dudak uçuklatan 18 milyonluk rantı biliyor muydu?stopaj

Neden Başkan Kurt firmanın işi yapamadığını görmesine ve tek taraflı fesih yetkisine rağmen sözleşmeyi feshetmeye yanaşmadı bunca zaman?

Bunda projeyle ilgili çirkin rüşvet iddialarının ortaya çıkma endişesi mi var acaba?

Neden Başkan Avni Kurt, proje bahanesiyle Çınarcık Denizine İstanbul'un inşaat pisliğinin dökülmesine göz yumdu?

Çınarcık Sahil Dolgu Projesi, İstanbul'un inşaat atıklarını denize dökerek rant elde etmek için paravan olarak mı kullanıldı? sorularının cevapları aranıyor şimdilerde...

toprak-dok

İŞTE ESKİ BAŞKAN MURAT ERDOĞAN'IN SAHİL DOLGU PROJESİNİ AVNİ KURT BU HALE GETİRDİ


icler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.