KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: DEMEK Kİ VERİLEMEYECEK HESABIN VAR!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi.


Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

Trump, mal varlığını araştırırım dedi, ipliğini pazara dökerim dedi. Sus pus oldu. Çıkıp “Ey Trump araştırmazsan namertsin” demesi gerekirdi. Diyemedi. Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi. Yüreğinde Allah korkusu olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. “Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin. Benim verilmeyecek hesabım yoktur” diyemedi. Demek ki verilemeyecek hesabın var.

Ben sana söylüyorum ‘Birleşmiş Milletler'i davet et' diye. Bana ‘dış politikayı bilmiyor' diyordu. Ancak Putin’in telkini üzerine oturup böyle bir basın açıklaması yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetilmiyor, savruluyor!

Asgari ücret bugün açlık sınırının altında. Saray'da oturanların işsizlik sorunu yok. İş arama gibi bir dertleri yok. Konteynerden ekmek toplayanı bilmiyorlar! Anne işsiz, baba işsiz, çocuk işsiz. Faturaları ödeyemiyorlar. İşsizliğin farkında bile değiller. “İş var kardeşim” diyorlar. Doğru var, sadece Saray’da var! İşsizliğin yuvaları yıktığını, nasıl bir sosyal felaket olduğunu bilmiyorlar. İşsiz nasıl geçinecek? Bu iktidar kimden yana? Fakir fukaradan mı, hortumculardan mı?

Kendisinin işi var, aylığı var. Emekli maaşı da var. Otobüs parası, uçak parası, elektrik, doğal gaz faturası ödemiyor. Ama Beyefendi kendi aylığına zam yaptı. Peki işsiz nasıl geçinecek? Bunu vicdanınıza bırakıyorum.

Vergi vermek bir ödevdir. Yurt dışında naylon şirket kurup Türkiye'de vergi ödememek için tezgah kuranlar vergi ödemeyecek ama asgari ücretli vergi ödeyecek. 15 milyon dolar para getireceksin, bir kuruş vergi vermeyeceksin. Bu mudur adalet?

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.