PAŞA DOLGUYU YAPACAK!
ÖZEL HABER/ Çınarcık Sahil Dolgu Projesinde CHP'li Belediye Başkanı Avni Kurt'un Düzce Denizcilik Firmasıyla olan dolgu sözleşmesini feshetmesiyle, projenin akıbetiyle ilgili yaşanan belirsizlik devam ediyor.

Emekli Paşa Levent Ersöz'ün dolgu projesi için Belediyeye teklif vermesinin ortaya çıkmasının ardından, Düzce Denizcilik Firması sahiplerinden Alpay Türkoğlu Revizyongazetesi.com'a konuşmuş ve Paşayı suçlayan açıklamalar yapmıştı.

İflas eden Düzce Denizcilik Firması ortaklarından eski JİTEM Komutanı emekli Paşa Levent Ersöz hakkındaki iddialara cevap verdi.

Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu;

"Alpay Türkoğlu'nun suçlamalarının yer aldığı haberin ardından Levent Ersöz Paşa benle yüz yüze görüşme isteğini yeni ortağı Cemal Tombayoğlu aracılığı ile bana iletti.

Ben bu talebi kabul ettim ve Pazar günü İstanbul'da Levent Paşayla kahvaltıda bir araya geldik.

korkmaz-pasayla-gorustu

Ardından İDO'nun Maltepe Döküm İskelesine geçtik.

Uzun yıllar başta PKK olmak üzere FETÖ ve diğer terör örgütleriyle verdiği mücadele neticesinde bu terör örgütlerinin hedefinde olup Devlet korumasında olan eski JİTEM Komutanı Levent Ersöz Paşa, hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili konuştu.

Muhasebe kayıtlarından tutunda çok sayıda bilgi, belge, dökümanla kendisini savunan Levent Paşa kendisiyle ilgili başta firmayı batırdı iddiaları dahil hiç bir suçlamayı kabul etmedi.

Düzce Denizciliğin gizli ortağı olan Alpay Türkoğlu'nun bir takım yanlış işler içine girdiği ve bunu fark ettiği an itibariyle firmadan ayrılmak için düğmeye bastığını söyleyen Levent Paşa, firmadan şu ana kadar sadece 2500 TL. aldığını muhasebe kayıtlarından bana gösterdi ve Alpay Türkoğlu'nun iddialarını yargıya taşıdığını belirtti.

Şimdi Sayın Levent Ersöz benle bir çok önemli belge ve bilgi paylaştı fakat konunun yargıya taşınması sebebiyle ben bu konu hakkında fazla detaya girmek istemiyorum.

Zaten işin bizi ilgilendiren kısmı, tabi ki Çınarcık Sahil Dolgu Projesi ve akıbeti.

cinarcik-sahil-dolgu-projesi

İşte size bu konudaki edindiğim bilgi ve izlenimleri paylaşacağım çünkü başta bölge halkı olmak üzere büyük bir merak var.

Daha önce Düzce Denizcilik Firmasında olan İDO Maltepe döküm iskelesini Levent Paşa bu sefer yeni ortaklarıyla kiralamış.

İDO'nun istediği bütün şartları yerine getirdiğini Levent Paşa bana söyledi.

Levent Paşa, Çınarcık Sahil Dolgu Projesi için Başkan Avni Kurt'la 2 sefer bir araya geldiğini ve proje için teklif verdiklerini söyledi.

Paşa, Dolgu Projesini kurallara uygun bir şekilde bitireceklerini, çalışmalar sırasında son derece şeffaf olacaklarını ve tek amaçlarının Başkan Avni Kurt'a projeyi bitirme sözünü yerine getirmek olduğunun altını çizdi.

Burada kararı verecek olanın Başkan Avni Kurt olduğuna vurgu yapan emekli Paşa Levent Ersöz, "biz en kısa sürede Çınarcık Sahil Dolgu Projesini bitirip teslim etmeyi düşünüyoruz" dedi.

levent-ersoz-pasa

Evet bu görüşmeden benim izlenimime göre...

Sanıyorum Başkan Kurt, Levent Ersöz Paşa'nın teklifini kabul edecek.

Evet benim edindiğim bilgiler ışığındaki izlenimim artık Sahil Dolgu Projesinin kurallara uygun bir şekilde yapılıp bitirileceği yönünde.

Gerek Sayın Levent Ersöz Paşa da, gerekse ortağı Sayın Cemal Tombayoğlu'nda bu kararlılığı gördüm.

İnşallah tekrar hayal kırıklığı yaşamayız ve bu son şansı tüm taraflar iyi değerlendirir ve Sahil Dolgu Projesi halkın hizmetine sunulur.

Düzce Denizciliğin elinde geçerli olduğu iddia edilen sözleşmenin her hangi bir sorun teşkil edeceği izlenimine de kapılmadım açıkçası bu görüşmeden ama bekleyip göreceğiz gelişmeleri.

Tabi konuyla ilgili gerek eski gerek yeni ulaştığımız bilgiler neticesinde söyleyeceğimiz çok şeyler var ama projenin selameti için şuan konuşmayacağım.

Biz gerçekleri söyler ortaya çıkarırız ve bu yönde hareket ederiz ama bazı insanlar, gruplar çıkar ve bu gerçekleri farklı şekilde kullanır endişesiyle şuan susmayı ve beklemeyi tercih ediyoruz.

Biz burada Çınarcık ve Çınarcık'a değer katacak projeden yana tarafız.

Hiç bir zaman ne Çınarcık, ne de Çınarcık'ta yürüyen bir proje üzerinden kazanım elde etme çabasını bırakın, niyetimiz dahi olmadı.

Bu anlamda Sahil Dolgu Projesi kurallara uygun bir şekilde yapıldığı sürece siyaseten kimin yaptığına bakmayız ve destek oluruz.

Projeyle ilgili bundan sonraki gelişmeleri de daha önce olduğu gibi sizlere anında duyuracağız.

Ben ümitliyim ve gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.