SAYIN VALİM, BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKTINIZ!
ÖZEL HABER/ Yurtdışına çıkmasına izin verilmeyen Yalova Belediye Meclis Üyesi ve Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) Başkanı Ahmet Özsümer, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'a,"Bizi zor durumda bıraktınız" dedi.

Yalova'daki Belediye Başkanları ve Birlik Başkanlarının yurtdışına çıkmasına izin verilmediği iddia ediliyor. Yurtdışına çıkmak isteyen YASKİ Başkanının talebi Valilik tarafından reddedildi. Bunun üzerine Birlik Başkanı sosyal medya hesabından sitem dolu bir paylaşım yaptı fakat daha sonra bu paylaşımını kaldırdı.

Konuyu dün Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz sosyal medya hesabından gündeme getirince, Korkmaz'la bir telefon görüşmesi yapan ve Bürokratların bu dönemde sorumluluk almaktan kaçındıklarına vurgu yapan YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer daha sonra yazdığı yorumda,"Sayın valim bizi zor durumda bıraktınız." dedi.

Ahmet Özsümer," Sitemim hala geçerli, birliğimize tebliğ edilmeyen bir konuda Meclis kararı alındıktan sonra valiliğin olumsuz görüşü beni son derece rahatsız etmiştir, sizin yorumladığınız gibi, insanların farklı yorumlamasına yol açmıştır, tekrarlıyorum, sayın valim bizi zor durumda bıraktınız. Bu kararınız bizleri çok seven insanlar tarafından yurt dışına çıkma yasağımız varmış şeklinde algılandı, seçilmiş insanlara saygı, lütfen. Yazdıklarımında arkasındayım." dedi.



İçişleri Bakanlığınca olağanüstü hal uygulaması kapsamında yapılan yeni düzenlemeyle, belediye başkanları bakanlıktan yazılı izin almadan yurt dışına çıkamıyor.
Belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri ise yurt dışına çıkabilmek için bulundukları ilin valisinden yazılı izin alması gerekiyor.

ÖZEL HABER/ HAKAN KORKMAZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.