Yalova Belediyesi zimmet davasında karar çıktı!

Son dakika... Yalova Belediyesi'ndeki zimmet davası sonuçlandı ve mahkeme Reşat Elgin'e 45 yıl, Bekir Bilgi'ye 20 yıl, Vefa Salman'a 1 yıl 8 ay, Halit Güleç'e 6 yıl 3 ay ve Yakup Bilgin Koçal'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Reşat Elgin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugün görülen davada Mahkeme heyeti mali hizmetler çalışanı Reşat Elgin'i toplam 45 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Eski Belediye Başkanı Vefa Salman'a 1 yıl 8 ay, eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal'a ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 38 sanıktan 18'nin hapis cezası aldığı davada müteahhit Bekir Bilgi'ye 20 yıl 6 ay, dönemin belediye başkan yardımcısı Halit Güleç'e ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Davaya eski başkanlar Vefa Salman, Yakup Bilgin Koçal katılmazken diğer sanıklar ve avukatları duruşmada hazır bulundular. Sanık ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti duruşmaya karar için ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme, dönemin Mali Hizmetler personeli Reşat Elgin hakkında zincirleme nitelikli zimmet, zincirleme resmi belgede sahtecilik ve irtikap suçlamalarında toplam 45 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Heyet Reşat Elgin'in hükmen tutuklanmasına da karar verdi. Mahkeme Heyeti müteahhit Bekir Bilgi'yi ise 20 yıl 6 hapis cezası verdi.

KOÇAL'A CEZA

Mahkeme heyeti, eski başkanlar Vefa Salman ve Yakup Koçal hakkında nitelikli zimmet suçundan beraat kararı verdi. Heyet sanıklardan Vefa Salman'a zimmet suçunun ihmalinde 1 yıl 8 ay, Yakup Bilgin Koçal'ı ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Dönemin belediye başkan yardımcısı Halit Güleç hakkında ise zimmet suçundan ihmalden 2 yıl 1 ay, irtikap suçundan ise 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Davada sanıklar Tuncay Doğan, Taner Tan, Emrah Gök ve Cüneyt Özçomak'a zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçundan toplam 5 yıl 11 ay 25 gün hapis cezası verildi. Cem Dindar, Abdulnasır Gölbaşı ve Sabri Aksoy ise zimmet suçundan 2 yıl 7 ay, resmi belgede sahtecilik suçundan da 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 4 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Sanıklardan Hakan Çelik, Ali Ragıp Akay, Sinem Çakalasma ise zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçlarında toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Bahar Taşkömür hakkında ise irtikap suçuna yardımdan 2 yıl 1 ay cezası verildi.

Mahkeme heyeti Kartal Özgür Barutçu'yu zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçundan 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Dönemin Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ise zimmet suçunda kasıt olmadığı gerekçesiyle beraat etti. Mahkeme Şenay Reyhan Kaş'a ihmalden 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Toplamda 18 sanığın ceza aldığı davada diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.