Genç vekilin hem Muğlim Bağatar’dan hem Umut Güçlü’den kurtulma planı

Yalova’nın özellikle bazı ilçelerindeki adaylık yarışı AK Parti’de güç savaşlarına sahne olmuş durumda ve bu “Gücü nasıl elde ederim, nasıl firavunlaşırım” anlayışına eğer “Dur” denilmezse, AK Parti’yi 2024 Yerel seçimlerinde Yalova’da genel anlamda büyük bir hezimetin beklediğini düşünüyorum.

Birazdan değineceğim ciddi değişimlere de gebe olacağı çok açık olan bir hezimetten bahsediyorum.

Bakın AK Parti’nin Yalova’da özellikle iki önemli ilçe olan Altınova ve Çiftlikköy’de yeniden kazanmak için mevcut başkanlarla devam etmesi gerektiğini yazılarımda defalarca belirttim ama belli ki genç vekil benle aynı düşünmüyor!

Ben hala aynı düşünüyorum ve elbette bir temenni olarak değil sadece bir tespit olarak bunu yine söylüyorum… AK Parti adaylık noktasında Altınova’da Metin Oral’la, Çiftlikköy’de ise Ali Murat Silpagar’la devam etmesi lazım çünkü mevcut başkanlar seçim kazanmayı çok iyi biliyorlar ve bu konuda hayli tecrübeliler…

Evet AK Parti eğer Altınova ve Çiftlikköy’de mevcut başkanlarla devam ederse bu iki ilçede 1 Nisan sabahı yine AK Parti yönetiminde kalır diye düşündüğümü yineliyorum.

Ama dediğim gibi genç vekil ya bu konuda benle aynı düşünmüyor ya da genç vekilin kafasında başka bir plan var ve bu planı hayata geçirmeye çalışıyor!

Bakın iddia o ki; Genç vekil Altınova’da Metin Oral’ı değil daha önce ilçede kaymakamlık yapmış olan aday adayını destekliyor. Yine genç vekilin Çiftlikköy’de mevcut Başkan Ali Murat Silpagar ve eski il başkanı Muğlim Bağatar arasında ortada durduğu söyleniyor!

Ortada durmak!

Aklıma YTSO seçimleri geldi iyi mi…

YTSO seçimlerinde de genç vekil ortada durmuştu ve AK Parti YTSO seçimlerinde kaybetmişti!

Demem o ki; Bazen ortada durmak ve sanki tarafsızmış gibi gözükmek en büyük taraf olmaktır!

Bakın 2024 Yerel seçimlerinde Yalova İl genel meclis başkanı olma hedefiyle aktif siyasete dönmek isteyen Muğlim Bağatar genç vekille görüşür…

Güvendiğim bir kaynağımın bana aktardığına göre bu görüşmede genç vekil Muğlim Bağatar’a,"İl genel meclisine aday adayı olursan bunu engellemek için elimden ne gelirse yaparım çünkü orada Hasan abi var. Ama Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı olursan ona karışmam…" minvalinde konuşur! İddia kabilinde aktarmış olayım.

Genç vekilin Hasan Soygüzel’e bağlılığı tartışılmaz ve bu bilinen bir gerçek olduğu için genç vekilin il genelde Hasan abisiyle devam etme düşüncesi normaldir fakat burada bir Çiftlikköy yönlendirmesi olduğu da çok açıktır!

Evet ya genç vekil "Altınova’yı eski kaymakamla, Çiftlikköy’ü de Muğlim Bağatar’la kazanırız" diye düşünüyor ya da genç vekilin kafasında başka bir plan var!

Soru çok basit…

AK Parti Çiftlikköy’de Muğlim Bağatar’ı belediye başkan adayı gösterirse AK Parti Çiftlikköy’ü yine kazanabilir mi?

10 sene görev yapan önemli bir siyasi figür olan Ali Murat Silpagar’ı ve ekibini küstüreceksin, teşkilat arkanda olmayacak ve Çiftlikköy gibi zaten bıçak sırtı olan bir ilçede dışarıdan bir adayla seçim kazanacaksınız öyle mi?

Yanlış anlaşılmasın geçen Muğlim Bağatar’ın yüzüne söyledim bunu ve kendi de tablonun vahametinin farkında zaten… Hatta bir tık ileri gidip Muğlim Bağatar bu şekilde bu işe soyundu diye pişmanda diyebilirim yani…

Eğer genel merkezde Çiftlikköy’de mevcutla devam edilmemesi yönünde bir eğilim varsa aday adayı yapılmadan da pekâlâ Muğlim Bağatar’a bu görev verilebilirdi…

Muğlim Bağatar’ın hatası da; rotasını il genelden aniden Çiftlikköy Belediyesi’ne çevirmesi oldu… ve bu şekilde ortalık adeta yangın yerine döndü!

Devam edelim…

Genç vekil Muğlim Bağatar’ın aday olması halinde Çiftlikköy’de seçimi mutlak kazanacağına inanıyor mu?

Bakın burada “mutlak” vurgusunu bilhassa yapıyorum çünkü zor bir ilçede mevcudu değiştiriyorsanız eğer yeni adayınızla mutlak bir başarı elde etmek zorundasınız yani seçimi mutlaka kazanmak zorundasınız… başka bir seçeneğiniz yoktur!

Ama ya birileri o başka seçeneğin peşindeyse…!!!

Bunu anlamak için filmi biraz ileriye sarmamız gerekiyor…

Hadi filmi biraz ileri sarıp eğer AK Parti Altınova ve Çiftlikköy’de yeni başkan adaylarıyla seçime girip bu iki ilçeyi kaybederse nelerin olabileceğine bakalım…

AK Parti Altınova’da Metin Oral’la değil de diğer malum adayla, Çiftlikköy’de de Ali Murat Silpagar’la değil de Muğlim Bağatar’la seçime girdi diyelim…

Ve AK Parti 1 Nisan sabahı bu iki ilçeyi de kaybetti diyelim…

Ne olur?

Fatura kime çıkar?

Elbette fatura teşkilatlara çıkacaktır!

Düşünsenize 1 Nisan sabahı…

Altınova gitmiş…

Çiftlikköy gitmiş…

Çınarcık büyük ihtimalle öyle…

İl Başkanı kalabilir mi o koltukta ben susayım siz söyleyin…

Kalamaz, kalması mümkün değil!

Elbette böyle bir sonuçta siyaseten kellesi ilk gidecek olan il başkanı Umut Güçlü olacaktır… bu kesin!

Tıpkı Çiftlikköy’de aday olup seçimi kaybetmesi halinde Muğlim Bağatar’ın siyasi mevta olacağının kesin olduğu gibi.

Peki il başkanı Umut Güçlü gitti diyelim…

Kim gelir yerine?

%99.9 İsmail Atik.

Evet olacağı bu ve dikkatli okurlarımın bildiği üzere bunu epey bir süredir bir öngörü olarak yazıyorum ben zaten.

İl Genel adayı olmak isteyen birini “Orada Hasan abi var…” diyerek Çiftlikköy’e yönlendir ve ortalık yangın yerine dönsün!

Valla bravo!

Düşünsenize 1 Nisan sabahı…

Muğlim Bağatar siyasi mevta olmuş…

Umut Güçlü siyasi mevta olmuş…

İl Genelde Hasan abisi, İl Başkanlığı’nda İsmail abisi…

Valla iyi plan!

İtiraf ediyorum… Gün geçtikçe genç vekilin siyasi aklına saygı ve hayranlık duymaya başlıyorum iyi mi…

İzleyelim bakalım neler olacak görelim!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.