Hakan Korkmaz yazdı... Savcı karara  itiraz edebilir! MASAK devrede...

Yalova Belediyesi’nde patlak veren yolsuzluk skandalıyla ilgili dava hafta içi görülmeye başlandı.

3 gün süren duruşmalarda görevden uzaklaştırılan Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ve yardımcısı tutuklu Halit Güleç’in durumu merak konusuydu.

Davanın 1 numaralı sanığı Vefa Salman tutuklanacak mıydı yoksa davanın tutuklu olan 2 numaralı sanığı Halit Güleç serbest mi bırakılacaktı?

İşte bu soruların cevabı belli oldu…

2 numaralı sanık Halit Güleç’in tutukluluk halinin devamına hükmeden Mahkeme, 1 numaralı sanık Vefa Salman hakkında, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartacağına ilişkin dosyada herhangi bir bulgunun bulunmaması ve dosyadaki mevcut deliller nazara alınarak iddia makamının tutuklama talebinin reddine hükmetti.

Evet davanın 1 numaralı sanığı Vefa Salman’ı savcının tutuklama talebine rağmen serbest bırakan ve 18 yıla kadar hapsi istenen Vefa Salman’ın tutuksuz yargılanmasına hükmeden Mahkeme, Yalova Belediye Başkanlığına müzekkere yazılarak sanık Vefa Salman’ın belediye başkanı olduğu dönemde belediyenin mali işlerine ilişkin olarak denetleme açısından hangi kurumlara hangi tarihlerde denetim talebinde bulunduğunun sorulmasına ve buna ilişkin belgelerin mahkemeye gönderilmesini istedi.

Mahkeme kararında ayrıca; 01/01/2014-10/02/2020 tarihleri arasında zimmet suçundan yargılanan tüm sanıklar yönünden ikinci derece dahil sanık ve ailelerinin mal varlığında artış ya da önemli derecede değişiklik bulunup bulunmadığı, varsa neden kaynaklandığı tarihleri de belirtilmek suretiyle tespiti açısından MASAK raporu düzenlenmesine hükmetti.

Ki bu kararın önemli olduğunu düşünüyorum.

Evet artık MASAK devrede…

Dava 09/12/2020 tarihinde görülmeye devam edilecek.

Peki Vefa Salman’ın tutuklanmasını talep eden iddia makamı, karara yani Vefa Salman’ın tutuksuz yargılanma kararına itiraz edecek mi?

7 gün içinde Savcı mahkemenin kararına itiraz edebilir… ki ben Sayın Savcının karara itiraz edeceğini düşünüyorum açıkçası.

Ve yine şunu çok açık bir şekilde ifade etmek isterim ki;

Davanın 1 numaralı sanığının dışarıda yani tutuksuz yargılanıp, davanın 2 numaralı sanığının içeride yani tutuklu yargılanması bana göre hayatın doğal akışına ters bir durum.

Evet bende birçok vatandaş gibi bunun böyle olduğunu düşünüyorum.

Yalova Belediyesi’nin paraları hortumlanırken Belediye Başkanı Vefa Salman denetleme görevini nasıl ve ne zaman yapmış?

Masak’ın mal varlıkları incelemelerinde neler ortaya çıkacak?

Savcı, mahkemenin Vefa Salman hakkında verdiği tutuksuz yargılama kararına itiraz edecek mi?

Yakın zamanda bu soruların cevabına ulaşacağız.

İzleyelim bakalım neler olacak…

İyi pazarlar.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selman 4 yıl önce

Hakan bey sizi yalova ya hakim yapalım isterseniz?Gazetecilikten daha iyi yapacağınıza eminim...